Τελευταία Νέα
Διεθνή

Arce (πρόεδρος Βολιβίας): Αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου το πλήγμα του Ισραήλ στη Rafah - Να αναλάβει δράση η διεθνής κοινότητα

Arce (πρόεδρος Βολιβίας): Αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου το πλήγμα του Ισραήλ στη Rafah - Να αναλάβει δράση η διεθνής κοινότητα
Αυτό το νέο έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από τον ισραηλινό στρατό είναι τερατώδες και ακατανόητο, υπογραμμίζει ο Βολιβιανός πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Βολιβίας Luis Arce χαρακτήρισε τα πλήγματα του Ισραήλ στη Rafah στη Λωρίδα της Γάζας ως αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου, καλώντας παράλληλα, τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεσα δράση προκειμένου να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.
«Αυτό το νέο έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από τον ισραηλινό στρατό είναι τερατώδες και ακατανόητο. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει πραγματική δράση κατά του Ισραήλ. Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τη γενοκτονία», έγραψε σχετικά στο X.
Το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα ανέφερε προηγουμένως ότι τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 64 τραυματίστηκαν στην περιοχή της Rafah ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιδρομών.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen, η επίθεση είχε στόχο καταυλισμούς σκηνών στην προσφυγική ζώνη al-Mawasi δυτικά της Rafah.
Νωρίτερα, το κανάλι έκανε λόγο για σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών στρατευμάτων και των δυνάμεων της Hamas στην περιοχή του δημοτικού κτιρίου της πόλης.
Πάντως, με επίσημο σχόλιο τους, οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ αρνήθηκαν ότι έπληξαν καταυλισμούς στην al-Mawasi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης