Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ παραδέχονται ανοικτά ότι συμμετείχαν ενεργά στη σύνταξη του σχεδίου Zelensky για την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ παραδέχονται ανοικτά ότι συμμετείχαν ενεργά στη σύνταξη του σχεδίου Zelensky για την Ουκρανία
Οι Αμερικανοί για πρώτη φορά παραδέχονται ότι συμμετείχαν στη συνδιαμόρφωση του σχεδίου των 10 σημείων για τη λεγόμενη ειρήνευση στην Ουκρανία
Οι ΗΠΑ συμμετείχαν στη σύνταξη της λεγόμενης «φόρμουλας ειρήνης» την οποία προσπαθεί να προωθήσει το Κίεβο, παραδέχθηκε ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για τις Στρατηγικές Επικοινωνίες John Kirby.
«Ναι, φυσικά», είπε ο Kirby κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής ενημέρωσης όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει εάν «ο Λευκός Οίκος έχει συμβολή στη φόρμουλα ειρήνης της Ουκρανίας».
Ο Kirby παραδέχθηκε ότι η Ουάσιγκτον «συμμετείχε ενεργά - ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλεια Jake Sullivan συμμετείχαν ιδιαίτερα ενεργά - στην προώθηση αυτής της φόρμουλας και στη συνεργασία με άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, ενώ μιλούσε στη σύνοδο κορυφής των G20 τον Νοέμβριο του 2022 πρότεινε το λεγόμενο σχέδιο 10 σημείων για την επίτευξη ειρήνης, το οποίο δεν λαμβάνει υπόψη τη στάση της Μόσχας.
Συγκεκριμένα, συνεπάγεται την πλήρη αποχώρηση του ρωσικού στρατού στα σύνορα του 1991 και την επιστροφή του ελέγχου στην Ουκρανία της «αποκλειστικής οικονομικής ζώνης» στην Αζοφική Θάλασσα και στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Dmitry Peskov τόνισε ότι οι δηλώσεις του Κιέβου για ειρηνευτική διευθέτηση έγιναν χωρίς να ληφθούν υπόψη οι υπάρχουσες πραγματικότητες.
Η Μόσχα δεν βλέπει καμία πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία γύρω από την Ουκρανία και ως εκ τούτου θα συνεχίσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης