Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sergey Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η Ρωσία θα εξετάσει τη μεταφορά των F-16 στην Ουκρανία ως σήμα στην πυρηνική σφαίρα

Sergey Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η Ρωσία θα εξετάσει τη μεταφορά των F-16 στην Ουκρανία ως σήμα στην πυρηνική σφαίρα
«Αυτά τα αεροσκάφη θα καταστραφούν, όπως και άλλοι τύποι όπλων που προμηθεύουν οι χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία», προειδοποίησε ο Sergey Lavrov
Η Ρωσία θα θεωρήσει την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία ως εσκεμμένο μήνυμα του ΝΑΤΟ στην πυρηνική σφαίρα, ενώ αυτά τα αεροσκάφη θα καταστραφούν με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλα όπλα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και η εμφάνισή τους δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης με οποιονδήποτε τρόπο, δήλωσε ο Sergey Lavrov υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο RIA Novosti
«Τα μαχητικά F-16 αποτελούν εδώ και καιρό το κύριο μέσο παράδοσης στο πλαίσιο των λεγόμενων κοινών πυρηνικών αποστολών του ΝΑΤΟ, επομένως, δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε την προμήθεια αυτών των συστημάτων στο καθεστώς του Κιέβου ως μια σκόπιμη ενέργεια από το ΝΑΤΟ στην πυρηνική σφαίρα
Προσπαθούν να μας κάνουν να καταλάβουμε ότι στην Ουκρανία οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι έτοιμα κυριολεκτικά για όλα», είπε ο Sergey Lavrov.
«Αυτά τα αεροσκάφη θα καταστραφούν, όπως και άλλοι τύποι όπλων που προμηθεύουν οι χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία», προειδοποίησε ο Sergey Lavrov.
Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι ασκήσεις Ρωσίας-Λευκορωσίας με μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα θα φέρουν κάποιο νόημα στη Δύση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεψαν προηγουμένως στους συμμάχους τους να μεταφέρουν αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία και οι ίδιες συμμετέχουν στην εκπαίδευση.
Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στην Αριζόνα.
Τον Απρίλιο 2024, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είπε ότι 12 Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονταν στην Αριζόνα .
Η Ολλανδία και η Δανία ήταν οι πρώτες που συμφώνησαν να δώσουν F-16 στην Ουκρανία.
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία θα λάβει μαχητικά αεροσκάφη από τρίτες χώρες μόλις οι πιλότοι της ολοκληρώσουν την εκπαίδευση.
Ο επικεφαλής του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας, Kaisa Ollongren, δήλωσε ότι τα πρώτα μαχητικά σχεδιάζεται να μεταφερθούν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στα μέσα του 2024.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Adja Lyabib, με τη σειρά του, ανακοίνωσε την παράδοση 30 F-16 στο Κίεβο έως το 2028, ενώ το πρώτο αεροσκάφος θα πρέπει επίσης να φτάσει μέσα στο 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης