Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η... περιζήτητη Meloni κλείνει το μάτι στη Le Pen, γυρίζει την πλάτη στην von der Leyen

Η... περιζήτητη Meloni κλείνει το μάτι στη Le Pen, γυρίζει την πλάτη στην von der Leyen
Η θέση της Ιταλίας για την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Η περιζήτητη πρωθυπουργός της Ιταλίας Georgia Meloni εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλείνει το μάτι στην Marine Le Pen, ενώ «παγώνει» την Ursula von der Leyen, όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασιών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Η πορεία της Marine Le Pen είναι ενδιαφέρουσα.
Σε αυτή την νομοθετική περίοδο, ορισμένες φορές βρεθήκαμε σύμφωνες», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός στην εφημερίδα Corriere della Sera.
Σε ό,τι αφορά την σχέση της με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, η Ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε:
«Εγώ είμαι η πρωθυπουργός της Ιταλίας και εκείνη είναι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ήταν χρέος μου να δουλέψω μαζί της.
Αλλά είμαι και η πρόεδρος των Ευρωπαίων Συντηρητικών, εργάζομαι για να δημιουργήσω μια πλειοψηφία εναλλακτική στην αριστερά και στην πλειοψηφία "ουράνιο τόξο".
Έχω ξεκινήσει διάφορες επαφές».

Η προεδρία της Κομισιόν

Ερωτηθείσα αν υπάρχει κάποιος υποψήφιος που θα προτιμούσε για την προεδρία της Κομισιόν, η Georgia Meloni απάντησε: «Εγώ έχω υπόψη μου ένα όνομα. Αλλά δεν ξεκινάμε από το όνομα, πρέπει να ξεκινήσουμε από την σύνθεση της πλειοψηφίας.
Μόνον έτσι αποφεύγονται οι πλειοψηφίες "ουράνιο τόξο"».

Ουκρανία

Σε σχέση με την στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί για να συνεχίσει η Ουκρανία να χαίρει στρατιωτικής στήριξης, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης είναι της άποψης ότι «η καταλληλότερη λύση είναι να παρασχεθούν στην Ουκρανία αποτελεσματικά αντιαεροπορικά συστήματα, κάτι που έχει κάνει και η Ιταλία με το σύστημα Samp-T, χωρίς να κινδυνεύσουμε να κορυφωθεί, ανεξέλεγκτα η ένταση».

H κόντρα με τον Vincenzo De Luca

Με αναφορά στην σύγκρουσή της με τον κεντροαριστερό περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης Vincenzo De Luca, ο οποίος στο παρελθόν είχε αναφερθεί στην Μελόνι με προσβλητικό χαρακτηρισμό, η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε:
«Ο De Lucaδεν χρησιμοποίησε την λέξη αυτή ποτέ, με κανέναν άλλον.
Το όλο μήνυμα που στέλνει είναι ότι οι γυναίκες μπορούν να προπηλακίζονται επειδή είναι αδύναμες. Δεν είμαστε αδύναμες. Στην πραγματικότητα, οι αδύναμοι είναι αυτοί που κάνουν μπούλινγκ, οι οποίοι φέρονται με ασέβεια πίσω από την πλάτη σου, αλλά όταν τους αντιμετωπίζεις, σταματούν. Οι γυναίκες πλέον δεν πρέπει να υπομένουν, τέλειωσε η περίοδος αυτή.
Περιμένω τέλος να ακούσω μια σχετική παρέμβαση και από τις φεμινίστριες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης