Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τελική επίθεση - Η Ρωσία ετοιμάζει απόβαση στην Οδησσό - Δραματική προειδοποίηση της Δύσης στο Κίεβο

Η τελική επίθεση - Η Ρωσία ετοιμάζει απόβαση στην Οδησσό - Δραματική προειδοποίηση της Δύσης στο Κίεβο
Το εγχείρημα έχει τεράστιες δυσκολίες και προκλήσεις, αλλά - εφόσον ισχύει - θα επιτρέψει στο ρωσικό στρατό να λύσει πολλά στρατηγικά προβλήματα υποστηρίζουν ρωσικά ΜΜΕ
Για απόβαση στην Οδησσό φέρεται να ετοιμάζεται η Ρωσία σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών και οποίες έχουν ήδη φτάσει στο Κίεβο και στο γραφείο του προέδρου Zelensky.
Αυτό μεταδίδει ο ιστότοπος της ρωσικής Pravda, ο οποίος αναφέρει ότι το ουκρανικό κανάλι «Legitimniy» στο Telegram επικαλείται πηγές, βάσει των οποίων, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν ναυτικά στρατιωτικά drones «για να πλήξουν θαλάσσιες υποδομές της Ουκρανίας, να καθαρίσουν τη θάλασσα από τις νάρκες και να προετοιμαστούν για μια αμφίβια επιχείρηση στη νότια Ουκρανία».
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ήδη ενημερώσει και προειδοποιήσει το γραφείο του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky για αυτό το σενάριο.
Από την πλευρά της η Pravda υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο κανάλι στο Telegram έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι οι πληροφορίες από τις πηγές του είναι αξιόπιστες, ενώ επισημαίνει ότι έχει πάνω από 1 εκατομμύριο συνδρομητές.

Επίτευξη σημαντικών στόχων

Αναλύοντας τις πληροφορίες αυτές, η Pravda υποστηρίζει πως μια ρωσική απόβαση στην Οδησσό θα έλυνε πολλά στρατηγικά και τακτικά προβλήματα της Ρωσίας.
«Ένα τέτοιο σχέδιο από το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ρωσίας για την «απελευθέρωση» της Οδησσού θα ήταν λογικό, από τη στιγμή που θα επιτευχθούν πολύ σημαντικοί στόχοι:
- Το μεγαλύτερο βιομηχανικό και logistics κέντρο της Ουκρανίας θα τεθεί… εκτός λειτουργίας, στερώντας του τα μέσα και τη δυνατότητα να συντηρήσει τον ουκρανικό στρατό
- Αναρίθμητοι ξένοι μισθοφόροι, εκπαιδευτές και ειδικοί από τη Γαλλία και τη Βρετανία, οι οποίοι οργανώνουν τις επιθέσεις στα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία και συντονίζουν τις παραδόσεις όπλων μέσων του «διαδρόμου των σιτηρών» θα καταστραφούν ή θα εκδιωχθούν
- Η δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων στρατευμάτων από κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ προκειμένου να αποτραπεί η κατάληψη της πόλης από τον ρωσικό στρατό θα «κλείσει» υπό τον φόβο ενός γενικευμένου πολέμου
- Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος τώρα είναι κρυμμένος σε απομονωμένους κόλπους, θα ξεμπλοκάρει
- Η απειλή κατάληψης της Υπερδνειστερίας και της μεγάλης αποθήκης όπλων στο χωριό Kolbasna θα εξαλειφθεί
- Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα αναγκαστούν να μεταφέρουν σημαντικές εφεδρικές δυνάμεις σε αυτό το χιλιάδων χιλιομέτρων μέτωπο που θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο, γεγονός που με τη σειρά του θα επιτρέψει την ανάπτυξη μιας πολύ σημαντικής στρατηγικά επίθεσης στο Donbass προς το Slavyansk και το Kramatorsk
- Παράλληλα θα επιτρέψει την έναρξη μιας χερσαίας επίθεσης προς το Nikolaev και τη Zaporizhia» αναφέρει το δημοσίευμα της Pravda, το οποίο ωστόσο παραδέχεται πως για την υλοποίηση αυτών των στόχων, οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια σειρά από εξίσου μεγάλες προκλήσεις.

Τεράστιες δυσκολίες

Όπως παραδέχεται η Pravda, μια τέτοιου είδους εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση είναι γεμάτη από τεράστιες προκλήσεις και δυσκολίες.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «οι δυσκολίες είναι προφανείς:
- Οι προμήθειες θα πρέπει να οργανωθούν αεροπορικώς καθώς είναι δυσκολότερο από τη θάλασσα, λόγω της απειλής των drone.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η εμπειρία από τις μάχες στην κατεύθυνση του Kharkiv, όταν και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις διαμαρτυρήθηκαν για την εκτεταμένη «σιγή» των δορυφορικών επικοινωνιών Starlink πριν από την επίθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, θα εφαρμοστεί ευρύτερα σε αυτή την επιχείρηση.
- Η επίθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων πρέπει να συνοδεύεται από επιθέσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στις επικοινωνίες του εχθρού.
Είναι επίσης απαραίτητο να απενεργοποιηθούν τα συστήματα των κέντρων δεδομένων και των κέντρων μετάδοσης τηλεόρασης.
Αλλά εδώ, είναι πιθανό να οργανωθεί ένα πλήρες blackout, καθώς το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα «κρέμεται από μια κλωστή» και από τις εισαγωγές ρεύματος.
Δεν θα υπάρχει φως - δεν θα υπάρχει τίποτα.
- Θα πρέπει να καθαριστούν μεγάλες περιοχές από νάρκες, αλλά αυτό έγινε κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου - ακόμη και το κτήριο της Όπερας διασώθηκε».

Η αρχή μιας μεγάλης επιθετικής επιχείρησης

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόβαση στην Οδησσό θα ήταν πραγματικά η αρχή μιας ευρείας επιθετικής επιχείρησης, η οποία θα εξουδετερώσει τις προσπάθειες της Δύσης να υποστηρίξει την Ουκρανία και θα κάμψει την αντίσταση των Ουκρανών.
Μάλιστα αναφέρεται πως το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότερες υποδομές στην Οδησσό και στην ευρύτερη περιοχή, όπως αποθήκες, κέντρα λήψης αποφάσεων και κέντρα logistics γίνονται στόχος των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης