Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Saudi Aramco εκδίδει μετοχές, αξίας 10 δισ. δολ. - Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον

H Saudi Aramco εκδίδει μετοχές, αξίας 10 δισ. δολ. - Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον
Στη δημόσια εγγραφή θα συμμετάσχουν ορισμένες από τις κορυφαίες τράπεζες της Wall Street

H Σαουδική Αραβία προετοιμάζεται για νέα εισαγωγή μετοχών της Aramco στο χρηματιστήριο την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, κίνηση που θα μπορούσε να αποφέρει στο βασίλειο περισσότερα από 10 δισ.δολάρια, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης συμφωνίας αυτού του είδους στη διάρκεια των τελευταίων ετών.
Το βιβλίο θα μείνει ανοικτό έως την επόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.
Η συμφωνία έχει προσελκύσει ήδη ανεπίσημο ενδιαφέρον από επενδυτές σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, συνολικού ύψους άνω των 10 δισ.δολαρίων.
Η προσφορά θα αποτιμηθεί με ένα discount της τάξης του 10% επί της σημερινής τιμής μετοχής, παρότι η τελική τιμή θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση των επενδυτών.
Η δευτερογενής δημόσια εγγραφή λαμβάνει χώρα λίγες μόλις ημέρες αφότου η μετοχή της Aramco άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια ενός έτους.
Επίσης θα συμπέσει με τη διαδικτυακή συνάντηση του OPEC+ την Κυριακή όπου θα συζητηθεί η πολιτική μείωσης της παραγωγής, με τους περισσότερους αναλυτές να αναμένουν ότι το καρτέλ θα διατηρήσει τις μειώσεις στην προσφορά.
Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας θα παραμείνει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια τριών ετών.
Η δευτερογενής δημόσια εγγραφή λαμβάνει χώρα μόλις πέντε χρόνια αφότου η Σαουδική Αραβία άντλησε 30 δισ.δολάρια από την αρχική δημόσια εγγραφή της Aramco αξίας 30 δισ.δολαρίων, η οποία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή όλων των εποχών.
Στη δημόσια εγγραφή θα συμμετάσχουν ορισμένες από τις κορυφαίες τράπεζες της Wall Street. 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης