Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: 200.000 μετανάστες πολιτογραφήθηκαν το 2023, όσο είναι το Leverkusen – Σφοδρές αντιδράσεις από το AfD

Γερμανία: 200.000 μετανάστες πολιτογραφήθηκαν το 2023, όσο είναι το Leverkusen – Σφοδρές αντιδράσεις από το AfD
Οι επιπτώσεις στην κοινωνία και στην οικονομία 
Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία αυξάνει ραγδαία τις πολιτογραφήσεις, με 200.000 μετανάστες να γίνονται Γερμανοί πολίτες το 2023, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.
Από αυτές τις 200.000, μακράν η μεγαλύτερη ομάδα αποτελούνταν από Σύρους, με 75.485 να γίνουν πολίτες το 2023.
Στη δεύτερη θέση ήταν οι μετανάστες από την Τουρκία, οι οποίοι έλαβαν 10.735 γερμανικά διαβατήρια, ενώ το Ιράκ ήρθε στην τρίτη θέση με 10.710 νέους πολίτες.
Τόσο η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) όσο και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) επέκριναν την είδηση ​​μετά τη δημοσίευση των στατιστικών.
Ωστόσο, το AfD, ενώ επιτέθηκε στη μεταναστευτική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, σημείωσε επίσης ότι πολλοί από τους μετανάστες που πολιτογραφήθηκαν είναι Σύροι, οι οποίοι προσκλήθηκαν από την πρώην καγκελάριο του CDU Merkel το 2015 και το 2016.
«Αυτό είναι περισσότεροι από τον πληθυσμό του Potsdam, Saarbrücken ή Leverkusen: 200.100 άτομα έλαβαν τη γερμανική υπηκοότητα πέρυσι.
Ο αριθμός των πολιτογραφήσεων έφτασε έτσι σε ιστορικό επίπεδο ρεκόρ, ενώ ο συνασπισμός και το CDU θέλουν να μας ξεγελάσουν ώστε να πιστεύουμε ότι η μετανάστευση περιορίζεται.
Στην πραγματικότητα, ο αριθμός ρεκόρ είναι το αποτέλεσμα της μαζικής μετανάστευσης Σύριων μεταξύ 2014 και 2016, την οποία μας έφερε η τότε ομοσπονδιακή κυβέρνηση του CDU υπό την Merkel.
Περισσότερο από το ένα τρίτο των πολιτογραφημένων πέρυσι προέρχονταν από τη Συρία (75.500 άτομα).
Μετανάστες από το Ιράκ και την Τουρκία ακολουθούν στην κατάταξη», έγραψε το AfD σε ανακοίνωσή του μετά την είδηση.

Νέος νόμος

Συγκεκριμένα, ένας αμφιλεγόμενος νέος νόμος που ψηφίστηκε νωρίτερα φέτος έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι αλλοδαποί λαμβάνουν την υπηκοότητα, επιτρέποντάς τους να την αποκτήσουν πολύ πιο εύκολα και σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
Η Γερμανία ξοδεύει περίπου 36 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για να πληρώσει για την κοινωνική πρόνοια, την ένταξη και τη στέγαση αυτών των νεοφερμένων, με αποτέλεσμα η Γερμανία να αναλαμβάνει γρήγορα τεράστιο χρέος.
Εκατομμύρια από αυτούς τους μετανάστες παραμένουν άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι .
Το εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας βρίσκεται επίσης υπό σοβαρή πίεση, με τη βία στα σχολεία να εκρήγνυται πιο ψηλά.
Η στεγαστική κρίση στη Γερμανία έχει επιταχυνθεί λόγω της μαζικής μετανάστευσης, ενώ οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού σε μια ήδη πολυσύχναστη χώρα αρνείται να αναγνωριστεί από το αριστερό-φιλελεύθερο κατεστημένο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης