Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορεία ειρήνης στην Ουγγαρία: Πάνω από 500.000 πολίτες αναμένονται φέτος – Επίδειξη δύναμης από Orban

Πορεία ειρήνης στην Ουγγαρία: Πάνω από 500.000 πολίτες αναμένονται φέτος – Επίδειξη δύναμης από Orban
Παρών και ο πρωθυπουργός της χώρας
Σχετικά Άρθρα

Η Ουγγαρία προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πορεία υπέρ της ειρήνης στη μετακομμουνιστική ιστορία του έθνους, την 1η Ιουνίου, με πάνω από μισό εκατομμύριο άτομα να αναμένεται πως θα παραστούν στη Βουδαπέστη.
Μεταξύ των παρευρισκομένων θα είναι ο Πρωθυπουργός Orban, ο οποίος θα εκφωνήσει ομιλία στην εκδήλωση καλώντας για ειρήνη στην Ευρώπη, ένα μήνυμα που προωθεί συνεχώς από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.
«Αυτή τη φορά προετοιμαζόμαστε για τη μεγαλύτερη ειρηνευτική πορεία ποτέ, δεν έχουμε λάβει ποτέ τόσα πολλά μηνύματα από Ούγγρους στην Ουγγαρία και στο εξωτερικό», είπε ο Magyar Nemzet.
Ο δικηγόρος σημείωσε ότι φέτος, την 1η Ιουνίου, θα διοργανωθεί για δέκατη φορά η πορεία ειρήνης, η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2012 από την CÖF-CÖKA και τους πνευματικούς υπερασπιστές της.
Οι πορείες ειρήνης είναι οι μεγαλύτερες πρωτοβουλίες πολιτών μετά την αλλαγή καθεστώτος στην Ουγγαρία το 1989 και έχουν δει τα μεγαλύτερα πλήθη να συγκεντρώνονται για οποιαδήποτε πολιτική ή κοινωνική κινητοποίηση.
Oι άνθρωποι μπορούν να δουν και να ακούσουν τον πρωθυπουργό αυτοπροσώπως, κάτι που ενισχύει την εμπιστοσύνη και την αίσθηση άμεσης πολιτικής ανάμειξης στην υπόθεση της ειρήνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης