Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ξέφρενος χορός της κλιμάκωσης – Και το SPD του Scholz υπέρ της χρήσης δυτικών όπλων από την Ουκρανία

Ο ξέφρενος χορός της κλιμάκωσης – Και το SPD του Scholz υπέρ της χρήσης δυτικών όπλων από την Ουκρανία
Υπέρ της χρήσης δυτικών όπλων από την Ουκρανία τάσσονται οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερμανικής Βουλής από το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) Michael Roth δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν επιθέσεις με πυραύλους σε ρωσικούς στόχους και να χρησιμοποιούν γερμανικά τανκς στο ρωσικό έδαφος.
«Για εμάς η κόκκινη γραμμή είναι το διεθνές δίκαιο, το οποίο δεν θα παραβιαστεί, εάν η Ουκρανία επιτεθεί σε ρωσικούς στόχους με όπλα που παράγονται και προμηθεύονται από τη Δύση», είπε ο Roth.
Σύμφωνα με τον Γερμανό πολιτικό θεωρεί τον εαυτό του ως «ειρηνοποιό» καθώς η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της προμήθειας όπλων.
«Δεν ξέρω αν αυτό αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, αλλά γιατί τα γερμανικά τανκς Leopard να μην συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ευτυχώς ήδη κάνουν, δηλαδή να υποστηρίζουν την Ουκρανία στον αγώνα της για ελευθερία;» - πρόσθεσε, απαντώντας στο ερώτημα εάν επιτρέπεται στα γερμανικά άρματα μάχης να πολεμούν σε ρωσικό έδαφος.
Την Τετάρτη (29/5), ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Hebestreit δήλωσε ότι το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο δεν μπορεί να απαντήσει εάν η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, καθώς αυτό αποτελεί μέρος εμπιστευτικών συμφωνιών μεταξύ κρατών εταίρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης