Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Σε παράνοια ο Zelensky – Ξαφνικά δεν βλέπει κανένα νόημα στη Σύνοδο για την Ουκρανία, χωρίς την παρουσία Biden – Xi Jinping

FT: Σε παράνοια ο Zelensky – Ξαφνικά δεν βλέπει κανένα νόημα στη Σύνοδο για την Ουκρανία, χωρίς την παρουσία Biden – Xi Jinping
«Ο Zelensky έχει μεγάλη αγωνία για τη στρατιωτική κατάσταση αλλά περισσότερο για τη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη τον Ιούνιο», γράφουν οι Financial Times
Σχετικά Άρθρα
Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky έδωσε εντολή σε αξιωματούχους και νομοθέτες να επικρίνουν δημόσια τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden και τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping για την απροθυμία τους να συμμετάσχουν στη Διάσκεψη για την Ουκρανία που θα διεξαχθεί στην Ελβετία στις 15-16 Ιουνίου, ανέφεραν οι Financial Times, επικαλούμενοι σχετικό έγγραφο.
Σύμφωνα με ανώτερο Ουκρανό αξιωματούχο, το γραφείο του Zelensky βρίσκεται σε «παράνοια» τους τελευταίους μήνες.
«Ο Zelensky έχει μεγάλη αγωνία για τη στρατιωτική κατάσταση αλλά περισσότερο για τη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη τον Ιούνιο», είπε η πηγή.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ουκρανός πρόεδρος δεν βλέπει κανένα νόημα στη Σύνοδο της Ελβετίας αν δεν παρευρεθούν ο Biden και ο Xi Jinping.
Αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνεται ότι αντιπροσωπείες από περισσότερες από 80 χώρες θα προσέλθουν στη διάσκεψη, ανέφεραν οι Financial Times, επικαλούμενοι το προαναφερθέν έγγραφο.
Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στην εφημερίδα ότι το Κίεβο αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη Διάσκεψη στις 15 και 16 Ιουνίου, παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον ότι ο Biden ενδέχεται να μην μπορέσει να παραστεί σε αυτές τις ημερομηνίες.
Αρκετά μέλη της ουκρανικής κυβέρνησης δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ανησυχούν ότι οι ενέργειες του Zelensky θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Είπαν επίσης ότι ο Zelensky δεν πρέπει να «δαγκώσει το χέρι» που τον ταΐζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης