Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tatar: Πρόσκληση για επενδύσεις στα Κατεχόμενα κατά την ομιλία του στην Αυστραλία

Tatar: Πρόσκληση για επενδύσεις στα Κατεχόμενα κατά την ομιλία του στην Αυστραλία
Οι φιλοδοξίες του ηγέτη του ψευδοκράτους 
Σχετικά Άρθρα

Οι καρδιές των Τουρκοκυπρίων χτυπάνε μαζί, είτε αυτοί ζουν στο ψευδοκράτος, είτε στην Τουρκία, είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, είτε στην Αυστραλία, είπε ο Τ/κ ηγέτης Ersin Tatar σε ομιλία του σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Μελβούρνη, σύμφωνα με την «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.
Το ψευδοκράτος «είναι η κοινή μας πατρίδα και είναι σημαντικό οι Τουρκοκύπριοι στην Αυστραλία να διατηρήσουν τους δεσμούς τους με τη χώρα μας και να προσπαθήσουν να επενδύσουν εκεί», τόνισε, αναφέροντας ότι είναι πολύ σημαντικό για τους νέους και τις μελλοντικές γενιές να μάθουν την τουρκική γλώσσα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.
Στην ομιλία του ισχυρίστηκε, ακόμα ότι «η μετανάστευση των Τουρκοκυπρίων σε άλλες χώρες συνέβη λόγω των πιέσεων που βίωσαν κατά τη διάρκεια της βρετανικής αποικιοκρατίας και μετά το 1963, όταν οι Ελληνοκύπριοι εξαπέλυσαν επιθέσεις σε όλο το νησί κατά των Τουρκοκυπρίων στο πλαίσιο των φιλοδοξιών τους να προσαρτήσουν την Κύπρο στην Ελλάδα».
«Επισκεφθείτε την τδβκ και προσπαθήστε να επενδύσετε εκεί», είπε ο κ. Tatar αναφερόμενος και στη σημασία των επισκέψεων Τουρκοκυπρίων στην κατεχόμενη Κύπρο και της διατήρησης των δεσμών τους με την πατρίδα τους όπου και αν ζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης