Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακραίες απειλές από τον ακροδεξιό Smotrich (ΥΠΟΙΚ Ισραήλ): Θα καταστρέψουμε τη Δυτική Όχθη όπως ακριβώς κάναμε και στη Γάζα

Ακραίες απειλές από τον ακροδεξιό Smotrich (ΥΠΟΙΚ Ισραήλ): Θα καταστρέψουμε τη Δυτική Όχθη όπως ακριβώς κάναμε και στη Γάζα
« Θα μετατρέψουμε τις πόλεις σας σε ερείπια», προειδοποιεί ο ακροδεξιός Υπουργός Οικονομικών
Με ενα άκρως προκλητικό, βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο κοινωνικό δίκτυο X, ο ΥΠΟΙΚ του Ισραήλ Bezalel Smotrich εμφανίζεται να απειλεί τους Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
«Το μήνυμά μας προς τους γείτονες πέρα ​​από τον φράχτη, στο Τουλκαρέμ, τη Νουρ Σαμς, τη Σουβέικα και την Καλκίλια: Θα μετατρέψουμε τις πόλεις σας σε ερείπια όπως στη Λωρίδα της Γάζας εάν συνεχιστεί ο τρόμος που ασκείτε στους οικισμούς», προειδοποίησε ο ακροδεξιός υπουργός του Netanyahu.


Επέμεινε, δε, ότι ένα παλαιστινιακό κράτος «δεν θα υπάρξει ποτέ».
Επισημαίνεται ότι χεδόν 1.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί παράνομα από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη τα τελευταία 16 χρόνια – το 98% των οποίων ήταν άμαχοι, σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).
Η συχνότητα των δολοφονιών έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς το Ισραήλ σκότωσε 509 Παλαιστίνιους το 2023.
Τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, 131 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ανεβάζοντας έτι περαιτέρω τον ... ετήσιο φόρο αίματος, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τα εν λόγω στατιστικά στοιχεία δεν περιλαμβάνουν δολοφονίες στον πόλεμο στη Γάζα, αφού αφορούν αποκλειστικά στη Δυτική Όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης