Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Όλα τα βλέμματα στη Rafah»: H εικόνα που έκανε πάταγο και έσπασε το φράγμα των 47 εκ. κοινοποιήσεων

«Όλα τα βλέμματα στη Rafah»: H εικόνα που έκανε πάταγο και έσπασε το φράγμα των 47 εκ. κοινοποιήσεων
Η ανάρτηση έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 47 εκατομμύρια φορές από χρήστες του Instagram συμπεριλαμβανομένων πολυάριθμων celebrities
Σχετικά Άρθρα
Μια εικόνα που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη και απεικονίζει καταυλισμούς σκηνών για εκτοπισμένους Παλαιστίνιους και ένα σύνθημα που γράφει “All Eyes on Rafah” (Όλα τα βλέμματα στη Ράφα) σαρώνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως τα stories του Instagram.
Η ανάρτηση έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 47 εκατομμύρια φορές από χρήστες του Instagram, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων όπως η Dua Lipa, ο Lewis Hamilton και η Gigi και η Bella Hadid.
Η εικόνα και το σύνθημα έγιναν viral μετά από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή και την επακόλουθη πυρκαγιά σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων Παλαιστινίων στη νότια πόλη Rafah της Γάζας.

φςεςεςφεφςε.jpg

Το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα δήλωσε ότι τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν στο περιστατικό.
Το Ισραήλ δήλωσε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο δύο διοικητές της Hamas και ότι η φονική πυρκαγιά προκλήθηκε ενδεχομένως από δευτερεύουσα έκρηξη.
Υπήρξε ευρεία διεθνής καταδίκη του ισραηλινού πλήγματος, το οποίο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyhu χαρακτήρισε «τραγικό ατύχημα».
Από την πλευρά του, το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ πραγματοποιούσε «περιορισμένης εμβελείας» χτυπήματα στον ισραηλινό θύλακα, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις σε όλο τον πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης