Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει: Επιτρέψαμε στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα όπλα μας κατά της Ρωσίας στο Kharkiv

Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει: Επιτρέψαμε στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα όπλα μας κατά της Ρωσίας στο Kharkiv
Η απαγόρευση για τους ATACMS και τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά ρωσικών στόχων παραμένει λέει το αμερικανικό Πεντάγωνο
Σε επιβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ επέτρεψαν μερικώς στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα αμερικανικά όπλα για να πλήξει στόχους στη Ρωσία επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο.
«Ο Πρόεδρος ζήτησε πρόσφατα από την ομάδα του να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ στην περιοχή του Kharkiv, έτσι ώστε η Ουκρανία να μπορέσει να ανταποδώσει τα πλήγματα στις ρωσικές δυνάμεις που επιτίθενται ή που προετοιμάζονται να επιτεθούν.
Η θέση μας σχετικά με την απαγόρευση της χρήσης των τακτικών βαλλιστικών πυραύλων ATACMS ή όπλων μεγάλου βεληνεκούς εντός της Ρωσίας παραμένει αμετάβλητη» αναφέρει το Πεντάγωνο.
Δημοσίευμα του Politico ανέφερε νωρίτερα πως ο Biden έδωσε κρυφά άδεια στις ουκρανικές αρχές να πραγματοποιήσουν πλήγματα με αμερικανικά όπλα σε ρωσικό έδαφος, και συγκεκριμένα στις περιοχές που γειτνιάζουν με την περιοχή του Kharkiv.
Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin έχει προειδοποιήσει τη Δύση ότι όταν μιλούν για επιθέσεις κατά της Ρωσίας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι «παίζουν με την φωτιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης