Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: ΝΑΤΟ και ΕΕ υποκινούν ταραχές σε Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν - Καταγγελίες Belousov

Ρωσία: ΝΑΤΟ και ΕΕ υποκινούν ταραχές σε Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν - Καταγγελίες Belousov
Οι διαμαρτυρίες στη Γεωργία χρηματοδοτούνται από τη Δύση, καταγγέλλει ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας
Η πορεία που ακολουθούν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την αντιπαράθεση με τη Ρωσία έχει τροφοδοτήσει τις εντάσεις στη Γεωργία, καθώς και στις σχέσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, εκτίμησε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrey Belousov.
«Ορισμένα μέλη της Συμμαχίας επιδιώκουν να ενισχύσουν τις θέσεις τους στον Νότιο Καύκασο, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στους πόρους της Κασπίας Θάλασσας και άμεση πρόσβαση στην Κεντρική Ασία.
Οι διαμαρτυρίες χρηματοδοτούνται στη Γεωργία, η οποία αναγκάζεται να λάβει ενεργά αντιρωσικά μέτρα", κατήγγειλε ο Belousov, μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) στο Almaty.
Επίσης, οι υπηρεσίες διαμεσολάβησης επιβάλλονται επιθετικά στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, τόνισε.
«Γίνονται προτάσεις για την υπογραφή συνθήκης ειρήνης αποκλειστικά σε δυτικούς χώρους και σύμφωνα με τις επιταγές τους», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής άμυνας, τα σχέδια της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών να συμπεριλάβουν τους Αρμένιους εταίρους της Ρωσίας στη σφαίρα των συμφερόντων τους με το πρόσχημα των προσπαθειών για την ενίσχυση της ασφάλειας είναι «ιδιαίτερα ανησυχητικά».
Η πολιτική πορεία που ακολουθείται από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία και την ΕΕ προς την αντιπαράθεση με τη Ρωσία τροφοδοτεί τις εντάσεις σε πολλές περιοχές της συλλογικής ασφάλειας της CSTO, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης