Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Θετικά νέα για πληθωρισμό - Αμετάβλητος στο 2,7% ο δείκτης PCE τον Απρίλιο, αλλά δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα της Fed

tags :
ΗΠΑ: Θετικά νέα για πληθωρισμό - Αμετάβλητος στο 2,7% ο δείκτης PCE τον Απρίλιο, αλλά δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα της Fed
Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) αυξήθηκε κατά 0,3% τον Απρίλιο, σε μηνιαία βάση
Οι τιμές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν και πάλι τον Απρίλιο, σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τον προτιμώμενο δείκτη PCE της Fed, αλλά η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού στις αρχές του 2024 δείχνει σημάδια εξασθένισης.
Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) αυξήθηκε κατά 0,3% τον Απρίλιο, εντός των εκτιμήσεων, καθώς οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει αύξηση 0,3%.
Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια αυξήθηκε κατά 0,2%.
Αυτή είναι η μικρότερη αύξηση από τον τελευταίο μήνα του 2023.
Ο βασικός δείκτης θεωρείται από τη Fed και τη Wall Street ως καλύτερος προγνωστικός δείκτης του μελλοντικού πληθωρισμού.
Ο δομικός πληθωρισμός των τελευταίων 12 μηνών παρέμεινε στο 2,8% για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αφήνοντάς τον λίγο πιο κοντά σε χαμηλό τριών ετών.
Η 12μηνη αύξηση του συνολικού PCE, εν τω μεταξύ, παρέμεινε επίσης αμετάβλητη στο 2,7%.
Η τελευταία έκθεση για τον πληθωρισμό δεν αναμένεται να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της Fed για τη μείωση των επιτοκίων.
Απογοητευμένη από την πρόσφατη άνοδο των τιμών, η Fed  θέλει να δει τον πληθωρισμό να κινείται πιο κοντά στον στόχο του 2% προτού μειώσει το κόστος δανεισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης