Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανική επίθεση στην Κριμαία με όπλα των ΗΠΑ – Ολέθριο λάθος ΝΑΤΟ τα F16, η Ρωσία θα απαντήσει με τακτικό πυρηνικό χτύπημα

Ουκρανική επίθεση στην Κριμαία με όπλα των ΗΠΑ – Ολέθριο λάθος ΝΑΤΟ τα F16, η Ρωσία θα απαντήσει με τακτικό πυρηνικό χτύπημα
Δραματικές οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, μετά το πράσινο φως των ΗΠΑ  για τη χρήση όπλων - Με τακτικό πυρηνικό χτύπημα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ελβετίας στις 15 - 16 Ιουνίου θα απαντήσει η Ρωσία στα F - 16       
Σχετικά Άρθρα
Άκρως επικίνδυνη κλιμάκωση στην Ουκρανία μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία χρησιμοποιώντας όπλα κατασκευής ΗΠΑ.
Μάλιστα οι πρώτες επιθέσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τις επόμενες ώρες ή ημέρες, ανέφεραν οι New York Times επικαλούμενοι πηγές με γνώση του θέματος.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin έχει ήδη δώσει την άδειά του για τέτοιες επιθέσεις.
Η απόφαση για αναθεώρηση της πολιτικής σχετικά με τα αμερικανικά όπλα συνδέθηκε με το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στο Κίεβο.
Ο Biden ανέφερε η εφημερίδα, ενέκρινε αρχικά την άρση των περιορισμών στις 15 Μαΐου και πήρε την τελική απόφαση την περασμένη εβδομάδα.

Ο Biden μόλις πέρασε την κόκκινη γραμμή

Επιτρέποντας χτυπήματα κατά της Ρωσίας, ο Biden πέρασε την κόκκινη γραμμή που χάραξε ο ίδιος.
«Αυτή είναι μια νέα πραγματικότητα (…) και ίσως μια νέα εποχή στην ουκρανική σύγκρουση», δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.
Το Πεντάγωνο θα απευθύνει στην Ουκρανία συστάσεις για τα χτυπήματα κατά της Ρωσίας.
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο Biden έδωσε εντολή στην ομάδα του να παράσχει στην Ουκρανία την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για αμυντικούς σκοπούς στην περιοχή του Kharkiv.
Σύμφωνα με το σκεπτικό των Αμερικανών επιτελών, η Ουκρανία θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων.
Ταυτόχρονα, η πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με την απαγόρευση της χρήσης βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS για «επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς εντός της Ρωσίας δεν έχει αλλάξει».

Χωρίς αντίκρισμα οι αμερικανικές συστάσεις ως προς τη χρήση των όπλων

Ωστόσο, η πηγή των NYT παραδέχτηκε ότι οι περιορισμοί στη χρήση αμερικανικών όπλων θα μπορούσαν στη συνέχεια να εξασθενήσουν περαιτέρω.
Μια άλλη πηγή της εφημερίδας πρόσθεσε ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έλαβε οδηγίες να απευθύνει ακριβείς συστάσεις προς το Κίεβο για το πού να επιτεθεί στη Ρωσία.
Ο Sergei Nikiforov, εκπρόσωπος Τύπου του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ εξουσιοδοτούν τη χρήση πυραυλικών συστημάτων HIMARS για να χτυπήσουν τα ρωσικά στρατεύματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα αυξήσει σημαντικά την ικανότητα του ουκρανικού στρατού να αντισταθεί στη ρωσική επίθεση.
Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov παρατήρησε ότι η Ουκρανία ήδη προσπαθεί να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα.
«Το γνωρίζουμε, ότι ήδη επιχειρούν να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος με όπλα αμερικανικής κατασκευής» σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πληροφορίες είναι αρκετές για να καταλάβει η Μόσχα τον βαθμό εμπλοκής των ΗΠΑ στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Soldiers came to White Sands Missile Range December 14th, 2021 to conduct live fire testing of old missiles to confirm the older weapons are still reliable and ready for use.The Soldiers, from the 3rd Battalion, 321st Field Artillery Regiment of the 18th Field Artillery Brigade out of Fort Bragg NC, visited the New Mexico range to conduct reliability tests of early versions of the Army Tactical Missile System.

Η Ουκρανία θα χτυπήσει πρώτη την Κριμαία

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Vasily Dandykin δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αποκρούσει αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις βαθιά στο έδαφός της.
Η Ουκρανία χρησιμοποιεί ήδη δυτικά όπλα για να επιτεθεί στην περιοχή Belgorod της Ρωσίας.
«Δεν είναι πύραυλοι ATACMS, αλλά χρησιμοποιούν τσέχικα όπλα.
Καταρρίπτουμε τα πάντα.
Οι πύραυλοι ATACMS καταρρίφθηκαν πάνω από την Κριμαία», είπε ο Dandykin.
Ο ειδικός εκτιμά ότι η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να επιτεθεί στη Σεβαστούπολη, την Κριμαία και τη Γέφυρα της Κριμαίας.
«Δεν θα μπορέσουν να φτάσουν στη Μόσχα.
Μόνο οι πύραυλοι Taurus θα μπορούσαν να φτάσουν στη Μόσχα, αλλά η Γερμανία δεν θα τους μεταφέρει ποτέ στην Ουκρανία.
Σε κάθε περίπτωση, τα πλήγματα της Ουκρανίας δεν θα μείνουν αναπάντητα», κατέληξε ο αναλυτής.

nukes.jpg

Ολέθριο λάθος ΝΑΤΟ η αποστολή F -16 στην Ουκρανία

Εν τω μεταξύ σε μία εξίσου επικίνδυνη εξέλιξη, η Ουκρανία έλαβε το πράσινο φως από τη Δανία να χρησιμοποιήσει μαχητικά F-16 για να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία.
«Η σύντομη απάντηση είναι ναι», είπε ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Lars Løkke Rasmussen.
Αυτή δεν είναι μια νέα θέση, ήταν μέρος του σχεδίου μεταφοράς των μαχητικών.
«Όταν το συζητήσαμε με την Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής του Δανικού Κοινοβουλίου, καταλάβαμε ξεκάθαρα ότι αυτό είναι μέρος της αυτοάμυνας και θα πρέπει να είναι δυνατή η επίθεση στρατιωτικών στόχων στο έδαφος του επιτιθέμενου», είπε ο Δανός υπουργός Εξωτερικών.
Η Δανία ανακοίνωσε τη μεταφορά 19 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία τον Αύγουστο του 2023.
Έγινε η δεύτερη χώρα μετά την Ολλανδία που ανέλαβε μια τέτοια πρωτοβουλία.
Η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen υποσχέθηκε την πρώτη παράδοση οκτώ F-16 το 2024 και πέντε ακόμη το 2025.

Η Ρωσία θα απαντήσει με τακτικό πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Sergei Markov εικάζει για την πιθανή ημερομηνία κατά την οποία η Ρωσία θα μπορούσε να επιφέρει τακτικό πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία.
Τα μαχητικά F16 που ζήτησε η Ουκρανία είναι φορείς πυρηνικών όπλων, όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, αυτή η κατάσταση μπορεί να σημαίνει ότι η Μόσχα υπαινίσσεται τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων (TNW) σε περίπτωση που εμφανιστούν μαχητικά F-16 στην Ουκρανία.
«Υποτίθεται ότι τα F-16 βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία.
Μπορούν να αρχίσουν να πετούν στις αρχές Ιουνίου 2024.

Αυτό σημαίνει ότι ένα τακτικό πυρηνικό χτύπημα μπορεί να συμβεί αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία (15 -16 Ιουνίου)» επισήμανε ο Markov.
russian_nuk.JPG

Τα τακτικά πυρηνικά όπλα

Τα τακτικά πυρηνικά όπλα (TNW) χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένα κέρδη στο πεδίο της μάχης, αντί να καταστραφούν μεγάλες πόλεις.
Η Ρωσία έχει μεγάλη αριθμητική υπεροχή έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ όσον αφορά τα TNW.
Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι η Ρωσία διαθέτει περίπου 2.000 τέτοιες λειτουργικές τακτικές κεφαλές, 10 φορές περισσότερες από τις ΗΠΑ.
Αυτές οι κεφαλές μπορούν να εκτοξευθούν μέσω μιας ποικιλίας πυραύλων, τορπιλών και βομβών βαρύτητας από ναυτικές, αεροπορικές ή χερσαίες δυνάμεις.
Θα μπορούσαν ακόμη και απλώς να μεταφερθούν οδικώς σε μια περιοχή και να πυροδοτηθούν επιτόπου.
Οι ΗΠΑ διαθέτουν περίπου 200 τέτοια όπλα, τα μισά από τα οποία βρίσκονται σε βάσεις στην Ευρώπη.
Αυτές οι πυρηνικές βόμβες B61 των, με διαφορετικές αποδόσεις, από 0,3 έως 170 χιλιοτόνους, αναπτύσσονται σε έξι αεροπορικές βάσεις σε όλη την Ιταλία, τη Γερμανία, την Τουρκία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.
Η ατομική βόμβα που έριξαν οι ΗΠΑ στην Hiroshima της Ιαπωνίας το 1945 ήταν περίπου 15 χιλιοτόνων.

Σε ετοιμότητα η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας

Για να προετοιμαστεί ένα χτύπημα με TNW, είναι πιθανό ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin να διαβουλευτεί με ανώτερους αξιωματούχους από το Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας προτού δώσει διαταγή, μέσω του γενικού επιτελείου, να ενωθεί μια κεφαλή με ένα όχημα εκτόξευσης.
Αμέσως μετά θα δοθεί εντολή, ώστε να τεθεί σε απόλυτη ετοιμότητα η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας, προκειμένου να αποφευχθεί μία κλιμάκωση με τη Δύση.
Τριάδα είναι δυνατότητα χωρών να πραγματοποιήσουν πυρηνική επίθεση από ξηρά, θάλασσα ή αέρα.
Πρόκειται για τα σιλό διηπειρωτικών και τακτικών βαλλιστικών πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη που μπορούν να φέρουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, αλλά και τα ρωσικά υποβρύχια που φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης