Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πανικό οι Πράσινοι αναζητούν συμμαχίες για να μην κυριαρχήσει στην Ευρώπη η σκληρή δεξιά

Σε πανικό οι Πράσινοι αναζητούν συμμαχίες για να μην κυριαρχήσει στην Ευρώπη η σκληρή δεξιά
Σε πανικό οι Πράσινοι από την άνοδο της δεξιάς 
Σχετικά Άρθρα

Η Ομάδα των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ανοιχτή στον σχηματισμό «εναλλακτικής πλειοψηφίας» στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να αποτρέψει τη σκληρή δεξιά «από το να αποκτήσει εξουσία».
«Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε την έλευση της ακροδεξιάς στην εξουσία στην Ευρώπη», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ομάδας Toussaint στις 30 Μαΐου.
Με μια πιθανή άνοδο της σκληρής δεξιάς στο ΕΚ στα χαρτιά, η Toussaint εξέφρασε την προθυμία της να συνεργαστεί με την Πρόεδρο της Επιτροπής προκειμένου να την αποτρέψει από το να ενταχθεί στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR).
«Εάν, το βράδυ της 9ης Ιουνίου, η σκληρή δεξιά είναι αρκετά δυνατή και υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ο σημερινός συνασπισμός να [συμμαχήσει] με την ακροδεξιά και να κάνει συμφωνία μαζί τους, τότε η ομάδα [Πράσινων] θα να είναι ανοιχτή σε συζήτηση για εναλλακτική πλειοψηφία», τόνισε.
Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής οραματίζεται μια εναλλακτική συμμαχία που θα αποτελείται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της Von der Leyen, το Renew, τους Σοσιαλδημοκράτες (S&D) και τους Πράσινους μετά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης