Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο η Temu: Η Ε.Ε. θέτει την εταιρεία υπό αυστηρή ψηφιακή παρακολούθηση

Στο στόχαστρο η Temu: Η Ε.Ε. θέτει την εταιρεία υπό αυστηρή ψηφιακή παρακολούθηση
Νέοι κανόνες για την εταιρεία
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε στο Λονδίνο ότι ο κινεζικός διαδικτυακός λιανοπωλητής Temu θα αντιμετωπίσει το υψηλότερο επίπεδο ψηφιακού ελέγχου.

Το Temu, με πάνω από 45 εκατομμύρια χρήστες, έχει πλέον ταξινομηθεί ως «πολύ μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα» σύμφωνα με τον νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).
Αυτή η ταξινόμηση σημαίνει ότι έως τον Σεπτέμβριο του 2024, η Temu πρέπει να συμμορφώνεται με αυστηρούς κανόνες για την αξιολόγηση και τον μετριασμό των συστημικών κινδύνων, ανέφερε η The Blade.
Για να συμμορφωθεί με την DSA, η Temu πρέπει να εφαρμόσει μέτρα για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως προϊόντα απομίμησης, μη ασφαλή προϊόντα και παραβιάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την τροποποίηση της διεπαφής χρήστη για καλύτερη αναφορά, τη βελτίωση των διαδικασιών ελέγχου και τη βελτίωση των αλγορίθμων για την αποτροπή της πώλησης απαγορευμένων αγαθών.
Η Temu έχει αναγνωρίσει την απόφαση και δεσμεύτηκε να ακολουθεί τους κανονισμούς DSA για να διασφαλίσει την ασφάλεια και τη διαφάνεια των χρηστών εντός της ΕΕ.

Απόλυτος έλεγχος

Το Temu έχει αυξηθεί γρήγορα σε δημοτικότητα στις δυτικές αγορές τα τελευταία δύο χρόνια, προσφέροντας προσιτά αγαθά που αποστέλλονται από την Κίνα.
Συμμετέχει σε μια λίστα μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας όπως το Facebook, η TikTok και η Amazon που βρίσκονται υπό την πιο σκληρή εποπτεία της ΕΕ από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο DSA.
Όλες οι διαδικτυακές υπηρεσίες στην ΕΕ πρέπει να συμμορφώνονται με τις γενικές απαιτήσεις του νόμου, με τις παραβάσεις να τιμωρούνται με πρόστιμα έως και 6% των ετήσιων παγκόσμιων εσόδων μιας εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης