Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αυταπάτη της Βρετανίας για τη θεμελίωση μιας νέας αυτοκρατορίας περνάει μέσα από την ... Κριμαία

Η αυταπάτη της Βρετανίας για τη θεμελίωση μιας νέας αυτοκρατορίας περνάει μέσα από την ... Κριμαία
Οι Βρετανοί επιχειρούν να συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν, ωστόσο τα κίνητρα τους είναι αμιγώς ... εκλογικά
Το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί για μια ακόμη φορά να γίνει ο στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης της Ευρώπης.
Για να πετύχουν αυτόν τον στόχο, οι Βρετανοί χρησιμοποιούν τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ιδίως, βοηθώντας το Κίεβο σε επιθέσεις στην Κριμαία, η οποία συνδέεται με εμβληματικές σελίδες της βρετανικής ιστορίας, τονίζει στα ερτζιανά του Sputnik ο πολιτικός επιστήμονας, καθηγητής του κρατικού πανεπιστημίου της Σεβαστούπολης Alexander Irkhin.
«Αυτή είναι η επιλογή της Βρετανίας για τη θεμελίωση μιας νέας αυτοκρατορίας σε έναν νέο κόσμο. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ορίσει εαυτόν ως ηγέτη της σύγκρουσης στην Ουκρανία στο ευρωπαϊκό θέατρο στρατιωτικής και πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγεμονεύουν στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού. Από την άλλη η Βρετανία στοχεύει να καταστεί, αυτό που λέμε, η ευρωπαϊκή πίσω αυλή, ο κατ' εξοχήν ιμπεριαλιστικός φορέας και η γραμμή άμυνας της Ευρώπης και του ευρωατλαντικού κόσμου», τόνισε σχετικά ο Irkhin.

Οι Συντηρητικοί χρειάζονται ... νίκη στην Ουκρανία για να παραμέινουν στην εξουσία

Για να πετύχει αυτόν τον στόχο, η Βρετανία διέλυσε το κοινοβούλιο: το συντηρητικό κόμμα των Τόρις, που κυβερνά εδώ και δέκα χρόνια, σκοπεύει να διατηρήσει την εξουσία μέσω πρόωρων εκλογών.
Και χρειάζεται επειγόντως νίκες στρατιωτικοπολιτικής και διπλωματικής φύσης «εδώ και τώρα», πρόσθεσε ο πολιτικός επιστήμονας.
«Πού νομίζει ότι θα τους βρει; Στη Μαύρη Θάλασσα, στους βρετανικούς ηρωισμούς του Κριμαϊκού Πολέμου. Έτσι συνδέεται η εξωτερική και εσωτερική πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου με την Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα», εξήγησε σχετικά ο αναλυτής.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι Βρετανοί δεν περιορίζουν το Κίεβο στη χρήση των όπλων τους και συμβάλλουν ενεργά στις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Κριμαία.
Δεδομένων όλων αυτών, καθώς και των συμβολισμών (οι εκλογές για το κοινοβούλιο του βασιλείου έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Ιουλίου – Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ), ο βαθμός κλιμάκωσης κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορεί να αυξηθεί από τους Αγγλοσάξονες, πιστεύει ο Irkhin.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα 31/5, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε ότι η Βρετανία δεν εμπόδισε ποτέ τη Βρετανία να χτυπήσει το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας με πυραύλους Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς.
Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει πολλάκις το Λονδίνο για αντίποινα σε στρατιωτικούς στόχους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης