Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump απαντά στο κυνήγι μαγισσών: Εκδίκησή μου θα είναι η νίκη στις εκλογές – Ο Biden θα προκαλέσει ύφεση παρόμοια με του 1929

Ο Trump απαντά στο κυνήγι μαγισσών: Εκδίκησή μου θα είναι η νίκη στις εκλογές –  Ο Biden θα προκαλέσει ύφεση παρόμοια με του 1929
Δικαστήριο του Μανχάταν έκρινε τον Trump ένοχο και για τις 34 κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων την Πέμπτη 30/5 - Πιθανή καταδίκη θα ήταν «ένα οριακό σημείο» που «θα ήταν δύσκολο για το κοινό να αποδεχτεί», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος
Ο πρώην Πρόεδρος Donald Trump, στον απόηχο της ποινικής του καταδίκης στη Νέα Υόρκη για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων, δήλωσε στο Fox News ότι θα κατατροπώσει τους αντιπάλους του, ανακτώντας τη θέση του στο Λευκό Οίκο.
«Η εκδίκησή μου θα είναι η νίκη στις εκλογές», είπε ο Trump σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο «Fox & Friends Weekend» τη Κυριακή 2 Ιουνίου 2024.
«Αυτοί είναι κακοί άνθρωποι.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι, και κάνουν πράγματα που είναι τόσο καταστροφικά... αν δεν ήμουν εγώ, θα κυνηγούσαν κάποιον άλλο, και ξέρω μεγάλο μέρος του παιχνιδιού.
Αυτοί είναι ικανοί ν ακαταδικάσουν και τη Μητέρα Τερέζα...
Δεν θα το επαιξαν, όμως,  τόσο καλά».
Επίσης δήλωσε ότι είναι έτοιμος για πιθανή ποινή φυλάκισης.
«Είμαι εντάξει με αυτό», είπε ο στον τηλεοπτικό σταθμό, προσθέτοντας ότι «δεν είναι σίγουρος ότι το κοινό θα το ανεχόταν».
Επισήμανε, επίσης, ότι η πιθανή καταδίκη θα ήταν «ένα οριακό σημείο» που «θα ήταν δύσκολο για το κοινό να αποδεχτεί», όπως αναφέρει το Fox News
Ο πρώην πρόεδρος Trump επέκρινε την ετυμηγορία που εκδόθηκε για ποινική υπόθεση στην Νέα Υόρκη εναντίον του κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πρόγραμμα «Fox & Friends Weekend».
«Η δικαιοσύνη χρησιμοποιείται ως όπλο και είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα.
Δεν είχε συμβεί ποτέ σε αυτή τη χώρα», είπε κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής συνέντευξης.
Δικαστήριο του Μανχάταν έκρινε τον Trump ένοχο και για τις 34 κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων την Πέμπτη 30/5.
«Ο κόσμος το καταλαβαίνει.
Είναι απάτη», δήλωσε αναφερόμενος στη δίκη.
«Και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα... συμφωνεί σε αυτό.
Βλέπουν ότι είναι πως χρησιμοποιήθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνη και το FBI και όλα αυτά ενορχηστρώνονται από την Ουάσιγκτον».

Αύξηση της υποστήριξης 

Στη συνέντευξη της οποίας ηγήθηκαν οι παρουσιαστές Pete Hegseth, Will Cain και Rachel Campos-Duffy και  προβλήθηκε σε μέρηκατά  τη διάρκεια της εκπομπής - κάλεσαν τον υποφήφιο τουΡεπουμπλιανικου κόμματος στις προεδρικές εκλογές του GOP να περιγράψει το πολιτικό τοπίο μετά την καταδίκη.
Μια δημοσκόπηση της Daily Mail, για παράδειγμα, έδωσε στον Trump αύξηση 6 ποσοστιαίων μονάδων στη πρόθεση ψήφου στην έγκριση αμέσως μετά.
Ο Trump υποστήριξε ότι η απόφασή ήταν άδικη και προκατειλημένη, πώς η ομάδα του προσπάθησε να αλλάξει τον χώρο εκδίκασης της υπόθεση από το Μανχάταν που ελέγχεται απο τους Δημοκρατικούς  σε μια πιο ευνοϊκή τοποθεσία και επέκρινε τον δικαστή Juan M. Merchan, ο οποίος έχει αποτελέσει αντικείμενο μαζικής κριτικής μεταξύ των συντηρητικών.
Πολλοί πιστεύουν ότι ο δικαστής ήταν προκατειλημμένος υπέρ της εισαγγελίας κατά τη διάρκεια της δίκης της Νέας Υόρκης
«Είχαμε πιθανώς, ίσως τη χειρότερη περιοχή σε ολόκληρη τη χώρα για μένα από την άποψη της ψηφοφορίας (των ενόρκων)... και πάντα φέρνουν [κατηγορίες] σε αυτά τα τμήματα.
Είναι μέρη όπου οι Ρεπουμπλικάνοι δεν λαμβάνουν ουσιαστικά ψήφου», είπε.
«Αλλά, τα καλά νέα είναι ότι νομίζω ότι έχουμε σημειώσει το ένα ρεκόρ πάνω στο άλλο τη συγκέντρωση κεφαλαίων»
Η σελίδα  του πρώην προέδρου κατέρρευσε μετά την ετυμηγορία της Πέμπτης 30/5, μετατρέποντας την καταδίκη σε.. δωρεές προς την εκστρατεία του που διαμορφώθηκε σε ύψος ρεκόρ.
Η νομική ομάδα του Trump θα ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του, αρχικώς ενώπιον του εφετείου της Νέας Υόρκης και ενδεχομένως πέραν αυτού.
Ο πρώην πρόεδρος κατέχει επίσης προβάδισμα έναντι του προέδρου Biden σε πολλές βασικές δημοσκοπήσεις, υποδεικνύοντας τεράστιο βαθμό δυσαρέσκειας της πλειονότητας των πολιτών με την τρέχουσα κυβέρνηση.

Η δεύτερη θητεία Biden θα γονατίσει τη χώρα - Ύφεση παρόμοια με αυτή του 1929 

Ο πρώην πρόεδρος Donald Trump σε συνέντευξή του στο Fox News την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 προειδοποίησε ότι μια δεύτερη θητεία Biden θα μπορούσε να γονατίσει τη χώρα, προειδοποιώντας ότι άλλα τέσσερα χρόνια της σημερινής κυβέρνησης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια ύφεση όπως αυτή που έπληξε την αμερικανική οικονομία το 1929.
«Αν δεν κερδίσω, θα έχετε μια Μεγάλη Ύφεση όπως το 1929», είπε κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης στο «Fox & Friends Weekend».
«Ένας από τους μεγαλύτερους αναλυτές στη Wall Street, που θεωρείται ίσως ο καλύτερος, είπε ότι ο μόνος λόγος που το χρηματιστήριο είναι υψηλά είναι επειδή πιστεύουν ότι ο Trump θα κερδίσει», συνέχισε.
Ο Trump δεσμεύθηκε επίσης να περικόψει τον όγκο του Υπουργείο Παιδείας και τη δυνατότητα παρέμβασή του στο εκπαιδευτικό σύστημα, εκτός από το, σύμφωνα με τα λόγια του, «να έχει έναν μικρό συντονισμό» με τις τοπικές αρμόδιες αρχές.
«[Θα ήταν] ωραίο να βεβαιωθούμε ότι όλοι διδάσκουν αγγλικά», δήλωσε.
Μοιράστηκε επίσης τις σκέψεις του για την επιλογή του αντιπροέδρου.
«[Αντιπρόεδρος είναι] θα έλεγα κάποιος με τον οποίο μπορείς να συνεννοηθείς, κάποιος που μπορεί να σε βοηθήσει να εκλεγείς, κάποιος που μπορεί να είναι πολύ καλός πρόεδρος», είπε.
O πρώην πρόεδρος επέμεινε ότι οι ΗΠΑ πήγαιναν «εξαιρετικά» κατά τη διάρκεια της θητείας του και ότι το έθνος έχει παρακμάσει από τότε.
Επίσης επέμεινε ότι η Αμερική πρέπει να προσπαθήσει να φτάσει στην ενεργειακή ανεξαρτησία της εκ νέου, και θα καταργήσει τις πράσινες πολιτικές της κυβέρνησης Biden.
Trump decries 'rigged trial' in post-conviction speech
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης