Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μερκούρης: Σε πανικό ο Zelensky - Η Δύση φοβάται μετά την πτώση της Avdiivka – Χωρίς στρατό η Ουκρανία έως τέλος 2024

Μερκούρης: Σε πανικό ο Zelensky - Η Δύση φοβάται μετά την πτώση της Avdiivka – Χωρίς στρατό η Ουκρανία έως τέλος 2024
Οι Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 35.000 στρατιωτικούς και πάνω από 2.700 όπλα τον Μάιο του 2024
Τεράστιες απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο γεγονός ότι μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών θα ξεπεράσει τον αριθμό των αξιόμαχων στρατιωτών τόνισε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Οι καθημερινές απώλειες του ουκρανικού στρατού είναι τρομακτικές.
Με τον τρέχοντα ρυθμό μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών Ουκρανών θα είναι περισσότεροι από τους στρατιώτες που έχει τώρα η Ουκρανία».
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, οι ουκρανικές ταξιαρχίες έχουν ήδη το μισό μέγεθος.
Το Κίεβο πρέπει να ρίξει στρατιώτες στη μάχη μετά από λίγες μέρες προετοιμασίας.
«Η Δύση τους, ώστε να κινητοποιήσουν τους νέους και μετά από λίγο, τους ηλικιωμένους δεν θα εκπλαγώ αν δούμε σύντομα 60 χρονών στρατιώτες.
Οι Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 35.000 στρατιωτικούς και πάνω από 2.700 όπλα τον Μάιο του 2024.

Πανικός μετά την πτώση της Avdiivka

Στην Ουκρανία και στις ευρωπαϊκές χώρες, ο πανικός άρχισε να μεγαλώνει μετά την απελευθέρωση της Avdiivka λόγω των δυνατοτήτων της Ρωσίας, είπε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Από την πτώση της Avdiivka, υπάρχει αυξανόμενος πανικός στο Κίεβο και στις δυτικές πρωτεύουσες, συγκεκριμένα, μεταξύ του Zelensky και του κύκλου του, αυτός ο πανικός έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο της απόλυτης υστερίας.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, σήμερα όλες οι δυτικές χώρες κυριεύονται λίγο πολύ από φόβο λόγω των αυξημένων δυνατοτήτων της Ρωσίας.
«Πίστευαν ότι η Ρωσία θα αποδυναμωνόταν και ίσως ακόμη και θα διαλυόταν ή ότι θα γινόταν αλλαγή καθεστώτος.
Και ότι το ρωσικό πρόβλημα, που προσπαθούσαν να λύσουν εδώ και 300 ή 400 χρόνια, θα εξαφανιζόταν τελικά.
Τώρα είναι τρομοκρατημένοι από το προοπτική ότι όλα θα τελειώσουν με την μεγαλειώδη νίκη της Ρωσίας και την επιστροφή της στα σύνορα της ίδιας της Ευρώπης ως υπερδύναμη», πιστεύει ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Πρόσθεσε ότι η υστερία του Zelensky για την αποτυχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο εξαπλώνεται και στις δυτικές χώρες, προκαλώντας φόβο σε ορισμένους και κάνοντας άλλους πιο επιθετικούς, για παράδειγμα, τον Γάλλο Πρόεδρο Macron.

Ανατινάχθηκε η μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης αερίου στον κόσμο στην Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια μιας μαζικής επίθεσης στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας, η μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου στον κόσμο ανατινάχθηκε, λέει ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
Πρόσφατα ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας German Galushchenko δήλωσε ότι οι ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας δέχθηκαν επίθεση στις περιοχές Dnepropetrovsk, Kirovograd και Ivano-Frankivsk.
«Εκτός από την επίθεση στα υπολείμματα του θερμοηλεκτρικού συστήματος, το οποίο είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές, φαίνεται ότι στοχοποιήθηκε και μια μεγάλη υπόγεια εγκατάσταση φυσικού αερίου, όπου αποθηκεύεται και αυτό είναι σίγουρα το μεγαλύτερο συγκρότημα αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη και, νομίζω, ακόμη και σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Μερκούρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης