Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ από Ολλανδία: Κανένας περιορισμός στα F-16 που δίνουμε στην Ουκρανία - Ας χτυπήσουν όπου θέλουν

Σοκ από Ολλανδία: Κανένας περιορισμός στα F-16 που δίνουμε στην Ουκρανία - Ας χτυπήσουν όπου θέλουν
Αντιθέτως το Βέλγιο έχει προειδοποιήσει το Κίεβο πως δεν θα επιτρέψει στα μαχητικά F-16 που θα δώσει, να πετάξουν στον εναέριο χώρο της Ρωσίας
Η Ολλανδία δεν θέτει ούτε πρόκειται να θέσει τον οποιονδήποτε περιορισμό στην Ουκρανία για το πώς θα χρησιμοποιήσει τα 24 μαχητικά F-16 που θα της δώσουμε ανέφερε η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας.
«Η Ολλανδία δεν θα περιορίσει τη χρήση των μαχητικών F-16, τα οποία θα μεταφέρουμε στο Κίεβο, όσον αφορά τα χτυπήματα στη Ρωσική Ομοσπονδία» υποστήριξε η Ολλανδή υπουργός Άμυνας. Kajsa Ollongren.
Πρόκειται για μια τελείως διαφορετική θέση από αυτή του Βελγίου, καθώς ο Βέλγος πρωθυπουργός Alexander De Croo έχει προειδοποιήσει το Κίεβο πως δεν θα επιτρέψει στα μαχητικά F-16 που θα δώσει, να πετάξουν στον εναέριο χώρο της Ρωσίας.

Κανένας περιορισμός

«Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός τύπου «Βελγίου».
Εφαρμόζουμε την ίδια αρχή που έχουμε εφαρμόσει σε κάθε άλλη σχετική παράδοση, η οποία εν πολλοίς συμπυκνώνεται στο ότι από τη στιγμή που θα τα παραδώσουμε στην Ουκρανία, εναπόκειται σε αυτούς πώς θα τα χρησιμοποιήσουν» υπογράμμισε η Ολλανδή υπουργός Άμυνας.

Συμμόρφωση με το Διεθνές Δίκαιο

«Τους ζητάμε μόνο να συμμορφωθούν με το Διεθνές Δίκαιο και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, όπως αναφέρεται στον Χάρτη του ΟΗΕ, που σημαίνει ότι τα χρησιμοποιούν για να επιτύχουν τους στρατιωτικούς στόχους που πρέπει στο πλαίσιο της αυτοάμυνας τους» επισήμανε η Ollongren κατά τη διάρκεια δηλώσεων στο περιθώριο της Διάσκεψης της Σιγκαπούρης που έγινε χθες Κυριακή.
Η Ollongren μαζί με τον Αμερικάνο υπουργό Άμυνας, Lloyd Austin και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky ήταν ανάμεσα στους υψηλόβαθμους αξιωματούχους που έδωσαν το παρών στη Διάσκεψη.
Επιπλέον, η Ollongren είπε ότι η Ολλανδία θα συνεχίσει τη ναυτική της παρουσία στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας αισθάνονται όλο και πιο άβολα με τη διεκδικητική συμπεριφορά της Κίνας στα διεθνή ύδατα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης