Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η FSB συνέλαβε πράκτορες των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών που ετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του ρωσικού στόλου

Η FSB συνέλαβε πράκτορες των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών που ετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του ρωσικού στόλου
Συνελήφθησαν 5 Ουκρανοί
Η ρωσική FSB εντόπισε μια ομάδα Ουκρανών που δημιουργήθηκε για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικού προσωπικού του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, σύμφωνα με το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων (PSC) της FSB, που επικαλείται το ρωσικό TASS.
«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας αποκάλυψε μια ομάδα πρακτόρων των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών στην πόλη της Σεβαστούπολης, που δημιουργήθηκε για να διαπράξει δολιοφθορές και τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον στρατιωτικού προσωπικού του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και στρατιωτικών, μεταφορών και υποδομών ενέργειας στην περιοχή.
Οι αρχές ασφαλείας συνέλαβαν πέντε πράκτορες της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, που είχαν στρατολογηθεί από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες στο έδαφος της περιοχής Zaporozhye», σημείωσε το DSP.
Προηγουμένως είχαν καταδικαστεί βάσει του άρθ. 222.1 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (παράνομη αποθήκευση εκρηκτικών και εκρηκτικών μηχανισμών). Το ανακριτικό τμήμα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας για τη Δημοκρατία της Κριμαίας και την πόλη της Σεβαστούπολης έχει κινήσει ποινικές υποθέσεις βάσει του άρθρου. 205 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (τρομοκρατική ενέργεια), άρθ. 275 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (εσχάτη προδοσία).
Η FSB σημείωσε ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί και όπλα παραδόθηκαν από πράκτορες από το έδαφος της Ουκρανίας, μεταφέρθηκαν  με λεωφορείο και τοποθετήθηκαν σε κρυψώνες.
Φωτογραφίες με τις συντεταγμένες των κρυπτών στάλθηκαν σε Ουκρανούς επιμελητές, οι οποίοι στη συνέχεια ανέθεσαν καθήκοντα στους εκτελεστές να πραγματοποιήσουν μια συγκεκριμένη δολιοφθορά ή τρομοκρατική επίθεση. «Όλοι οι συμμετέχοντες στις επικείμενες δολιοφθορές και τρομοκρατικές ενέργειες δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον.
Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ήταν βέβαιοι για την ασφάλεια των πρακτόρων τους, αλλά η ρωσική FSB ήλεγχε πλήρως τις δραστηριότητες, που κατέστησαν δυνατή την αποτροπή της διάπραξης τρομοκρατικών επιθέσεων», τόνισε το DsOS.
Επί του παρόντος, οι πράκτορες της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν τιμωρία έως και ισόβια κάθειρξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης