Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Zakharova εκθέτει τον ... George Clooney: Αφήστε τις δικαιολογίες και βοηθήστε να λάμψει η αλήθεια για τη Bucha

Η Zakharova εκθέτει τον ... George Clooney: Αφήστε τις δικαιολογίες και βοηθήστε να λάμψει η αλήθεια για τη Bucha
Η εκπρόσωπος της Μόσχας σημείωσε ότι μέχρι τώρα «κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που παρουσιάστηκαν να κείτονται στους δρόμους της Bucha»
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, κάλεσε τον ηθοποιό George Clooney και το Ίδρυμα Clooney για τη Δικαιοσύνη, αντί να ψάχνουν δικαιολογίες, να βοηθήσουν τους δημοσιογράφους και να αποκτήσουν μια λίστα με τους πολίτες που, όπως λένε, «πέθαναν» στην πόλη Bucha λόγω της «ρωσικής βίας».
Ειδικότερα, η Ρωσίδα διπλωμάτισσα επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι μια εκπρόσωπος του Ιδρύματος διαψεύδει πως ο οργανισμός σκοπεύει να στραφεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) αναφορικά με τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο εξωτερικό.
«Έχουμε καταλάβει πολύ καλά τι κάνουν ο George Clooney και η οργάνωσή του. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να τους καλέσουμε να βοηθήσουν πραγματικά τους δημοσιογράφους για να λάμψει η αλήθεια και να λάβουν μια λίστα με τους κατοίκους της πόλης που πέθαναν στη Bucha, οι οποίοι φέρεται να παρουσιάστηκαν από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης ως θύματα «ρωσικής βίας», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.
Απευθυνόμενη στον Clooney, η Zakharova σημείωσε ότι μέχρι τώρα «κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων από το BBC και το CNN να κείτονται στους δρόμους της Bucha».
«Δημοσιεύστε τη λίστα και σώστε τους δυτικούς δημοσιογράφους από την ιστορική ατίμωσή τους. Δεν θα πάρετε τίμημα. Διότι, προς το παρόν, υπάρχει μόνο ένα τίμημα...», κατέληξε με νόημα η εκπρόσωπος της Μόσχας.
Νωρίτερα, ο George Clooney με μήνυμά του στο X, διέψευδε μια δήλωσή αξιωματούχου του Ιδρύματος που ζητούσε συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων του εξωτερικού από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Επισημαίνεται ότι στις 31 Μαΐου, η αξιωματούχος του Ιδρύματος Clooney, Anna Neistat, τόνισε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Voice of America ότι το Clooney Foundation for Justice, -οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Clooney και τη σύζυγό του Amal Clooney- θέλει να πιέσει τις χώρες της ΕΕ και το ΔΠΔ για να συλλάβουν τους Ρώσους δημοσιογράφους στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με αυτήν, το ίδρυμα σκοπεύει να ζητήσει από το ΔΠΔ να κινήσει ποινικές υποθέσεις εναντίον Ρώσων δημοσιογράφων που καλύπτουν γεγονότα στην Ουκρανία με φιλορωσικό τρόπο.
Το Ίδρυμα φέρεται επίσης να ενθαρρύνει μεμονωμένες χώρες της ΕΕ να εκδώσουν μυστικά εντάλματα σύλληψης για Ρώσους δημοσιογράφους, προκειμένου να τους κρατήσουν στο σκοτάδι και να τους κρατήσουν όταν ταξιδεύουν σε άλλες χώρες.
Επίσης, η κ. Zakharova κατηγόρησε την ΕΕ ότι «επιδιώκει να επιβάλει ένα αφήγημα διαλόγου για την ασφάλεια στις χώρες του παγκόσμιου Νότου, σε μια προσπάθεια να βρει περισσότερα όπλα για το Κίεβο και μέσα αντιμετώπισης της Ρωσίας». «Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταβάλλει προσπάθειες να επιβάλει τον διάλογο για την ασφάλεια και την άμυνα στις χώρες της παγκόσμιας πλειοψηφίας», δήλωσε η ίδια σε σχόλιο μετά το Φόρουμ Ασφάλειας και Άμυνας Schuman στις Βρυξέλλες.
«Αλλά προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει την παγκόσμια πλειοψηφία, αλλά η “ουκρανοποίηση” κάθε διεθνούς ατζέντας, η αύξηση των όπλων για την Ουκρανία, η επένδυση στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και άλλα ανεξάρτητα κέντρα ισχύος, καθώς και η παραγωγή μιας εμφάνισης υποστήριξης αντιρωσικών τελεσιγράφων που βασίζονται στην άχρηστη “φόρμουλα Ζελένσκι”».
Σύμφωνα με την εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Ευρωπαϊκή Ένωση υφίσταται καρδιακές αλλαγές έχοντας μετατραπεί «από ένα ειρηνικό οικονομικό σχέδιο σε μια μιλιταριστική ένωση».
«Δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι έχοντας χάσει την πολιτική της ανεξαρτησία υπό την πίεση της Ουάσινγκτον, η ΕΕ έχει ανακηρυχθεί σε πυλώνα του ΝΑΤΟ. Η σημερινή ενοποίηση αυτών των μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είναι προσανατολισμένη στην προσπάθεια να εξασφαλίσει, με όλα τα μέσα – από οικονομικά και πολιτικά έως στρατιωτικά, την κυριαρχία της Δύσης και της παγκόσμιας ολιγαρχίας της υπό την ομπρέλα της βασισμένης σε κανόνες παγκόσμιας τάξης. Αυτή η δυτικοκεντρική τάξη καλείται να συνεχίσει να διατηρεί το σύστημα της πολιτικής και οικονομικής παρασιτισμού της Δύσης στους πόρους και την ευημερία του υπόλοιπου κόσμου», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης