Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαφής προειδοποίηση από τη Ρωσία: Μη διανοηθείτε να απογειώσετε F-16 από την Ουκρανία

Σαφής προειδοποίηση από τη Ρωσία: Μη διανοηθείτε να απογειώσετε F-16 από την Ουκρανία
«Δεν είναι απλώς ένα μαχητικό, είναι επίσης φορέας πυρηνικών όπλων» υπενθυμίζει για τα F-16 η ρωσική διπλωματία
Οι προσπάθειες εχθρικών χωρών να επιτρέψουν τη χρήση μαχητικών αεορσκαφών F-16 είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ασφάλειας για τη Ρωσία, επομένως,  όποτε αυτά τα μαχητικά πετάξουν πάνω από τα εδάφη της Ουκρανίας, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα το καταρρίψουν άμεσα, τονίζει ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών, Konstantin Gavrilov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μη φιλικές χώρες έχουν ήδη προειδοποιηθεί από τη Μόσχα για τη σοβαρότητα αυτού του ζητήματος.
«Παρ' όλα αυτά, επιμένουν - στην Ολλανδία, ή οι Δανοί "υπερήρωες" - ότι "επιτρέπουμε τη χρήση F-16 όπου είναι δυνατόν στο ρωσικό έδαφος"», υπενθύμισε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας σε σχόλιο του στο τηλεοπτικό κανάλι Izvestia.
«Δεν είναι απλώς ένα μαχητικό, είναι επίσης φορέας πυρηνικών όπλων. Και οι προσπάθειές τους να χρησιμοποιήσουν αυτό το μαχητικό, όπως είπε ο Sergey Lavrov, στο έδαφος της Ουκρανίας είναι θέμα πυρηνικής ασφάλειας: δεν ξέρουμε τι μεταφέρει, βόμβα τόνου ή ενάμιση τόνο ή μια πυρηνική τακτική επίθεση <...> Λοιπόν, [οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα τους καταρρίψουν», κατέληξε ο Gavrilov εκπέμποντας ένα σαφές μήνυμα τόσο στο Κίεβο, όσο και στη Δύση.
Ο διπλωμάτης τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε ήδη μιλήσει αρκετά ξεκάθαρα για αυτό το θέμα κατά την επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν.
«Προειδοποίησε τους δυτικούς "μη εταίρους", μερικοί από τους οποίους έχουν ήδη χάσει τα μυαλά τους, ότι οι χώρες τους είναι συγκεντρωμένες σε μικρό γεωγραφικό χώρο και ότι θα πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες της χρήσης όπλων μεγάλης εμβέλειας στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Υπάρχει ένα όριο σε όλα», διεμήνυσε σε παρόμοιο μήκος κύματος ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας.
Υπενθυμίζεται ότι η Υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας, Kaisa Ollongren, τόνισε ότι το Άμστερνταμ σκοπεύει να μεταφέρει 24 μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επίθεση σε ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα την πολιτική προϊστάμενο της ολλανδικής άμυνας, η χώρα διατηρεί την ίδια αρχή για όλα όσα μεταφέρει στο Κίεβο: μόλις τα όπλα μεταφερθούν στην ουκρανική πλευρά, μπορεί να τα διαθέσει η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης