Τελευταία Νέα
Διεθνή

G7 για Γάζα: Συνυπογράφουμε το σχέδιο Biden για εκεχειρία - Καλούμε τη Hamas να συμφωνήσει

G7 για Γάζα: Συνυπογράφουμε το σχέδιο Biden για εκεχειρία - Καλούμε τη Hamas να συμφωνήσει
Οι ηγέτες της G7 «καλούν τη Hamas να αποδεχθεί αυτή τη συμφωνία, με την οποία το Ισραήλ είναι έτοιμο να προχωρήσει»
Το σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ για εκεχειρία τρίων σταδίων στη Λωρίδα της Γάζας υιοθετούν με ανακοίνωσή τους τα κράτη - μέλη της G7.
Ειδικότερα, όπως τονίζουν στο ανακοινωθέν τους, οι ηγέτες της Ομάδας «υποστηρίζουν πλήρως και θα ευθυγραμμιστούν με τη συνολική συμφωνία που σκιαγραφήθηκε από τον πρόεδρο Biden, το οποίο θα οδηγούσε σε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα».

Η ανακοίνωση της G7 για το σχέδιο εκεχειρίας του Biden:

«Εμείς, οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7), υποστηρίζουμε πλήρως και θα ευθυγραμμιστούμε τη συνολική συμφωνία που σκιαγραφήθηκε από τον πρόεδρο Biden και θα οδηγούσε σε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, απελευθέρωση όλων των ομήρων, σημαντική και διαρκή αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας για διανομή σε όλη τη Γάζα και έναν οριστικό τερματισμό της κρίσης, με εξασφαλισμένα τα συμφέροντα ασφαλείας του Ισραήλ και την ασφάλεια των πολιτών της Γάζας. Επιβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας σε μια αξιόπιστη πορεία προς την ειρήνη που οδηγεί σε λύση δύο κρατών.
Καλούμε τη Hamas να αποδεχθεί αυτή τη συμφωνία, με την οποία το Ισραήλ είναι έτοιμο να προχωρήσει, και προτρέπουμε τις χώρες που έχουν επιρροή στη Hamas να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι θα το κάνει.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης