Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επεκτείνουν την γεωγραφία των επιθέσεων κατά της Ρωσίας

Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επεκτείνουν την γεωγραφία των επιθέσεων κατά της Ρωσίας
Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να τροποποιούν την υποστήριξη τους προς την Ουκρανία καθώς η κατάσταση στο πεδίο της μάχης «εξελίσσεται»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να συζητήσουν με την Ουκρανία την επέκταση της γεωγραφίας των χτυπημάτων κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να σοκαριστεί που ο Πρόεδρος Zelensky, αφενός, είναι ευγνώμων και, αφετέρου, συνεχίζει να προωθεί την υπόθεσή του, επομένως, θα κάνουμε τέτοιες συζητήσεις με τους Ουκρανούς».
Ο John Kirby πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ακόμη να πει εάν αυτές οι συζητήσεις «θα οδηγήσουν σε πρόσθετες αλλαγές πολιτικής», διευκρινίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα «γυρίσουν την πλάτη στις ανάγκες της Ουκρανίας».
Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να τροποποιούν την υποστήριξη τους προς την Ουκρανία καθώς η κατάσταση στο πεδίο της μάχης «εξελίσσεται».
Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέτρεψε στους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν αμερικανικά όπλα εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος δίπλα στην περιοχή του Kharkiv, αλλά διατήρησε την απαγόρευση διασυνοριακών επιδρομών με επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS και άλλα όπλα πυρός μεγάλου βεληνεκούς.
Όπως είπε ο John Kirby, η άδεια λειτουργεί πλέον με περιορισμούς και ισχύει για εκείνους τους στόχους εντός της Ρωσίας που, κατά τη γνώμη των Ηνωμένων Πολιτειών, ενδέχεται να αποτελούν απειλή για την περιοχή του Kharkiv.
Σύμφωνα με τον John Kirby, μιλάμε για «στρατιωτικές τοποθεσίες, θέσεις βολής, βάσεις επιμελητείας».
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους σε ρωσικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης