Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία προειδοποιεί για νέα «εξέγερση» τύπου Maidan στη Γεωργία - Υποκινητής η Δύση

H Ρωσία προειδοποιεί για νέα «εξέγερση» τύπου Maidan στη Γεωργία - Υποκινητής η Δύση
Σύμφωνα με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Mikhail Galuzin, οι ΗΠΑ και οι χώρες της ΕΕ ασκούν ξεδιάντροπα πιέσεις σε πολλές κυρίαρχες χώρες
Η Δύση μπορεί να προσπαθήσει να εφαρμόσει ένα άλλο σενάριο τύπου «Maidan» στη Γεωργία μέχρι τον Οκτώβριο, προκειμένου να δημιουργήσει άλλη μια εστία έντασης κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, προειδοποίησε μιλώντας στο TASS ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Mikhail Galuzin.
«Μπορούμε να δούμε προσπάθειες των Δυτικών να κλιμακώσουν την κατάσταση στη Γεωργία πριν από τις βουλευτικές εκλογές που έχουν οριστεί για τον Οκτώβριο», σημείωσε. «Δεν αποκλείουμε ότι ο στόχος είναι να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν ένα σενάριο τύπου “Maidan” για την αλλαγή της κυβέρνησης, προκειμένου να δημιουργήσουν άλλη μια εστία έντασης κοντά στα σύνορα της Ρωσίας», πρόσθεσε ο Galuzin.

Ξεδιάντροπες πιέσεις

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ και οι χώρες της ΕΕ ασκούν ξεδιάντροπα πιέσεις σε πολλές κυρίαρχες χώρες.
«Αυτή τη φορά, οι Δυτικοί αποφάσισαν να επικεντρωθούν στη Γεωργία, αφού η χώρα ξεκίνησε το νόμο για τη διαφάνεια της ξένης επιρροής, παρόλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες της λεγόμενης παγκόσμιας “μειονότητας” έχουν ήδη ή μελετούν πολύ πιο αυστηρούς κανόνες», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
«Οι Βρυξέλλες και η Ουάσινγκτον εξερράγησαν με υποκριτικές κατηγορίες “για υπονόμευση της δημοκρατίας” και μη συμμόρφωση με τις “ευρωπαϊκές” και “ευρωατλαντικές” αξίες, καθώς και με απειλές για επιβολή προσωπικών κυρώσεων, μπλοκάρισμα των “ευρωατλαντικών προοπτικών” της Γεωργίας, στέρηση του καθεστώτος της χώρας ως υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ και αναστολή της απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για τους πολίτες της», πρόσθεσε ο Galuzin.
Ο ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε επίσης ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Λιθουανίας, της Εσθονίας και της Ισλανδίας συμμετείχαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα, στα μέσα Μαΐου.
«Είναι δύσκολο να το περιγράψει κανείς αυτό ως κάτι άλλο από απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις μιας ανεξάρτητης χώρας», τόνισε.
«Πρόκειται για αηδιαστικά παραδείγματα νεοαποικιακών πρακτικών επιβολής των απόψεών τους στις χώρες των οποίων την κυριαρχία προσπαθούν να περιορίσουν», είπε.
«Από την πλευρά μας, ενδιαφερόμαστε για τη σταθερή και δημοκρατική ανάπτυξη της Γεωργίας. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων χωρών", κατέληξε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης