Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mη ... γενόμενη για την Κίνα η διάσκεψη Zelensky: «Θέλουμε πραγματική συζήτηση με αντικειμενικότητα και ισότιμη συμμετοχή»

Mη ... γενόμενη για την Κίνα η διάσκεψη Zelensky: «Θέλουμε πραγματική συζήτηση με αντικειμενικότητα και ισότιμη συμμετοχή»
«Απών» απαντούν τα BRICS στο κάλεσμα του Zelensky «για μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία»
Η Κίνα πήρε ξεκάθαρη στάση απέναντι στη λεγόμενη διάσκεψη ειρήνης του Zelensky στην Ελβετία, καθώς σύμφωνα με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών, ο κόσμος χρειάζεται «πιο αντικειμενικές, ισορροπημένες, θετικές και εποικοδομητικές απόψεις» για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Θεωρεί απαραίτητο να αποτραπεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης, αλλά και να αποφευχθούν ενέργειες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση.
«Όσο περισσότερες χώρες υποστηρίζουν τη συναίνεση των έξι σημείων που προτείνεται από την Κίνα και τη Βραζιλία, τόσο πλησιάζει η ημέρα που θα συγκληθεί μια πραγματική ειρηνευτική διάσκεψη και τόσο πιο φωτεινές θα είναι οι προοπτικές για ειρήνη», δήλωσε ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας.
Στις 24 Μαΐου, ο Wang Yi συναντήθηκε με τον σύμβουλο του προέδρου της Βραζιλίας Celso Amorim.
Υπέγραψαν μνημόνιο για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και ζήτησαν τη σύγκληση διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης με ισότιμη συμμετοχή όλων των μερών.
Το μνημόνιο ζητά επίσης αυξημένη ανθρωπιστική βοήθεια και αντίθεση στη χρήση πυρηνικών όπλων.

«Απών» απαντούν τα BRICS στο κάλεσμα του Zelensky

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 και 16 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στο Bürgenstock της Ελβετίας η διάσκεψη για μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία που έχει συγκαλέσει ο πρόεδρος Zelensky.
Στη σύνοδο κορυφής προσκλήθηκαν αντιπροσωπείες από 160 χώρες, ωστόσο η άμεσα ενδιαφερόμενη ... Ρωσία δεν έλαβε πρόσκληση.
Το Πεκίνο αρνήθηκε επίσημα να συμμετάσχει, εν μέρει λόγω της απουσίας της Μόσχας από τη συνάντηση.
Ακολούθως η Ινδία ανακοίνωσε ότι δεν θα αποστείλει ανώτατη αντιπροσωπεία στην Ελβετία, όπως και η πλειονότητα των κρατών - μελών των BRICS.
Η Μόσχα πιστεύει ότι η διεξαγωγή συνόδου κορυφής χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας είναι «δρόμος προς το πουθενά», όπως έχει χαρακτηριστικά τονίσει ο Sergey Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης