Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μερκούρης (στρ. αναλυτής): Δύο σενάρια εξετάζουν οι ΗΠΑ για την Ουκρανία - Όλα θα εξαρτηθούν από ... την Κίνα

Μερκούρης (στρ. αναλυτής): Δύο σενάρια εξετάζουν οι ΗΠΑ για την Ουκρανία - Όλα θα εξαρτηθούν από ... την Κίνα
Απίθανο θεωρεί ο Βρετανός στρατιωτικός αναλυτής το ενδεχόμενο μιας κλιμάκωσης στην Ουκρανία, καθώς «η Ουάσιγκτον θα μπει σε σοβαρή αντιπαράθεση με το Πεκίνο»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν δύο σενάρια για την εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, και κατ΄ επέκτασιν για τον παραπέρα σχεδιασμό τους, τονίζει ο Βρετανός στρατιωτικός αναλυτής και εμπειρογνόμωνας Αλέξανδρος Μερκούρης στο κανάλι Duran στο YouTube.
«Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις που εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για το ζήτημα της Ουκρανίας. Η πρώτη είναι να κλιμακώσει τη σύγκρουση και να ελπίζει ότι αυτό θα γείρει με κάποιο τρόπο τη ζυγαριά προς την κατεύθυνση τους και θα τις βοηθήσει να κερδίσουν τον πόλεμο με τη Ρωσία» επισημαίνει ο ελληνικής καταγωγής εμπειρογνόμωνας.
Ωστόσο, όπως υποστηρίζει από την άλλη, «υπάρχουν και υποστηρικτές της άλλης επιλογής που λένε: "Ακούστε, έχουμε αυτό το πρόβλημα με την Ουκρανία. Φυσικά, δεν μπορούμε απλά να την αφήσουμε, αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μαζί τους και να πούμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο για να βοηθήσουμε. Αλλά οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν. Αφήστε τους να ασχοληθούν με την Ουκρανία και θα επικεντρωθούμε στην Κίνα"».

Όλα θα εξαρτηθούν από τους σχεδιασμούς της Κίνας

Σχολιάζοντας το μέλλον της πολεμικής σύγκρουσης, ο Μερκούρης σημείωσε ότι το πρώτο σενάριο είναι απίθανο, αφού η Ουάσιγκτον θα μπει στο στάδιο μιας σοβαρής αντιπαράθεσης με το Πεκίνο και θα προσπαθήσει να προκαλέσει σοβαρό γεωπολιτικό επεισόδιο, αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία της Ταϊβάν.
Όλες τις προηγούμενες ημέρες, οι δυτικοί παράγοντες ανέδειξαν την ανάγκη να επιτραπεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος με όπλα του ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, ο Γάλλος Πρόεδρος Macron έχει δώσει το πράσινο φως για την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία σε περίπτωση που σημειωθεί πρόοδος από τον ρωσικό στράτο.
Από την πλευρά της Μόσχας, ο εκπρόσωπος του Putin, Dmitry Peskov, έχει ξεκαθαρίσει ότι τέτοιες δηλώσεις εκπροσώπων δυτικών χωρών απαιτούν υπεύθυνη, άμεση και αποτελεσματική απάντηση από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασκήσεις πυρηνικών δυνάμεων που ανακοίνωσε η Ρωσία τον Μάιο σχετίζονται άμεσα με τις τελευταίες απειλητικές και προκλητικές δηλώσεις ορισμένων εκπροσώπων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης