Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meghan Markle... Αντετοκούνμπο - Γιατί η δούκισσα του Sussex πήρε το επίθετο του… Γιάννη σε ταξίδι στη Νιγηρία

Meghan Markle... Αντετοκούνμπο - Γιατί η δούκισσα του Sussex πήρε το επίθετο του… Γιάννη σε ταξίδι στη Νιγηρία
Πριν το ταξίδι, η ίδια είχε δηλώσει πως ανακάλυψε ότι είναι σε ποσοστό 43% Νιγηριανή μετά από εξέταση για τη γενεαλογική καταγωγή της
Πολλά είναι τα όσα μπορούμε να κρατήσουμε από την επίσκεψη της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry στη Νιγηρία. 
Όπως έγινε γνωστό, η Markle έχει αποκτήσει έναν τιμητικό τίτλο και συγκεκριμένα τον τίτλο «Αντετοκούνμπο», από τοπικό βασιλιά της φυλής Γιορούμπα. Η Δούκισσα του Sussex, με αφορμή τον τιμητικό τίτλο που της δόθηκε, θέλησε να στείλει μια επιστολή μέσα από την οποία ευχαριστούσε τον βασιλιά Ολούβο.
Πριν το ταξίδι, η ίδια είχε δηλώσει πως ανακάλυψε ότι είναι σε ποσοστό 43% Νιγηριανή μετά από εξέταση για τη γενεαλογική καταγωγή της. Μετά την επίσκεψη και το αποτύπωμα που άφησε στην περιοχή το βασιλικό ζευγάρι, ήρθε και ο τίτλος «Αντετοκούνμπο» στη Meghan που σημαίνει «το στέμμα ή ο γαλαζοαίματος από μια ξένη γη».
Το βασίλειο των Γιορούμπα βρίσκεται στην πολιτεία Οσούν, στη νοτιοδυτική Νιγηρία και απέχει 10 χλμ από το Λάγος.
Η Meghan υπέγραψε την επιστολή της ως Meghan, δούκισσα του Sussex.
Ο βασιλιάς Ολούβο δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram την ευχαριστήρια επιστολή της Markle, στην οποία η δούκισσα του Sussex γράφει:
«Αυτοκρατορικέ Μεγαλειότατε, σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή σας στη Νιγηρία. Είμαι βαθιά συγκινημένη από την ευλογία σας με το παραδοσιακό όνομα των Yoruba, Adetokunbo. Αγαπώ το όνομα και εκτιμώ την εμπιστοσύνη σας ότι θα το φέρω με χάρη και αξιοπρέπεια.
GettyImages-2152361055-scaled-1.jpg

Η επίσκεψή μας στη Νιγηρία ήταν σημαντική για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή μας έδωσε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε και να κατανοήσουμε την κληρονομιά μου, η οποία επεκτείνεται και στα παιδιά μας. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα σύντομα κάποια μέρα».
Η Meghan και ο harry επισκέφθηκαν τη Νιγηρία μετά από πρόσκληση του ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας.
Ο πρίγκιπας Harry και ο στρατηγός Μούσα είχαν συναντηθεί το περασμένο έτος στους Αγώνες Invictus Games στο Ντίσελντορφ και η Νιγηρία θα επιθυμούσε οι Αγώνες για βετεράνους και τραυματίες πολέμου, που ίδρυσε ο Βρετανός γαλαζοαίματος το 2014, να γίνουν μελλοντικά εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης