Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ ενδέχεται να επιτεθούν σε πλοία του στόλου της Βαλτικής από το νησί Bornholm της Δανίας, με πυραύλους Tomahawk

Ρωσία: Οι ΗΠΑ ενδέχεται να επιτεθούν σε πλοία του στόλου της Βαλτικής από το νησί Bornholm της Δανίας, με πυραύλους Tomahawk
Ο Kasatonov υπενθύμισε ότι το περασμένο φθινόπωρο οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν ένα κινητό πυραυλικό σύστημα μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς "Typhon" στο Bornholm
Ο ρωσικός στρατός «βλέπει» μια πιθανή απειλή επίθεσης από αμερικανικούς πυραύλους κρουζ Tomahawk στις βάσεις πλοίων του στόλου της Βαλτικής και του Βορρά από το δανικό νησί Bornholm στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Vladimir Kasatonov, σε άρθρο του για το περιοδικό του Υπουργείου Άμυνας «Military Thought».
Ο Kasatonov υπενθύμισε ότι το περασμένο φθινόπωρο οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν ένα κινητό πυραυλικό σύστημα μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς "Typhon" στο Bornholm, το οποίο μπορεί να πλήξει ναυτικούς στόχους σε ακτίνα έως και 400 km.
Το συγκρότημα χρησιμοποιεί αντιαεροπορικά κατευθυνόμενα βλήματα Standard-6 του συστήματος αεράμυνας Aegis, τα οποία πετούν κατά μήκος μιας οιονεί βαλλιστικής τροχιάς.
«Η παρουσία πυραύλων κρουζ Tomahawk με βεληνεκές 2.400 km στο συγκρότημα Typhon θα δημιουργήσει απειλή καταστροφής ναυτικών δυνάμεων και εγκαταστάσεων στις περιοχές βάσης.
Λαμβάνοντας υπόψη την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η εν λόγω απειλή για τους στόλους της Βαλτικής και του Βορρά θα αυξηθεί», σημείωσε ο Kasatonov.
Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα τη μεταφορά των Tomahawks στο Bornholm, ο εκτοξευτής Raytheon Standard SM-6 που μπορεί να τα εκτοξεύσει αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το Defense24, εάν χρειαστεί, ο αμερικανικός στρατός μπορεί να παραδώσει Tomahawks στο Bornholm.
Το άρθρο αποκαλεί το ίδιο το νησί «αγκυροβολημένο καταδρομικό πυραύλων».
Πριν από αυτή την εξέλιξη, η ρωσοαμερικανική συνθήκη για τις πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF) απαγόρευε στις Ηνωμένες Πολιτείες την ανάπτυξη εκτοξευτών πυραύλων στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης