Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα βήματα της Ρωσίας η Γεωργία: Καθολική απαγόρευση της ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας σε σχολεία, δημόσιους χώρους και κανάλια

Στα βήματα της Ρωσίας η Γεωργία: Καθολική απαγόρευση της ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας σε σχολεία, δημόσιους χώρους και κανάλια

Η Γεωργία το κάνει όπως η Ρωσία

Σχετικά Άρθρα

Τα ομόφυλα ζευγάρια θα στερηθούν τα δικαιώματά τους σύμφωνα με ένα νέο σχέδιο νόμου που υποβλήθηκε από το κυβερνών κόμμα της Γεωργίας.
Η κίνηση σηματοδοτεί μια ακόμη σημαντική ρήξη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της υποψήφιας χώρας στον Νότιο Καύκασο.
Την Τρίτη (4/6/2024), ο Shalva Papuashvili — ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Γεωργίας και ένας από τους ηγέτες της κυβερνώσας παράταξης του Γεωργιανού Ονείρου — παρουσίασε ένα πακέτο νομοθεσίας που στοχεύει τη λεγόμενη «προπαγάνδα LGBT».
Ως μέρος της προτεινόμενης καταστολής, οι γάμοι ομοφυλόφιλων δεν θα καταχωρούνται και μόνο οι «ετερόφυλοι» θα επιτρέπεται να υιοθετούν παιδιά.
Η αλλαγή φύλου θα ήταν παράνομη, όπως και κάθε «ιατρικός χειρισμός με σκοπό την αλλαγή φύλου», τόνισε.
Ταυτόχρονα, οι αναφορές σε άτομα LGBTQ+ θα διαγράφονται από τους δημόσιους χώρους.
Τα σχολεία θα απαγορευόταν να παρέχουν πληροφορίες που υποτίθεται ότι «προωθούν το ότι ανήκουν στο αντίθετο φύλο, ομόφυλες σχέσεις ή αιμομιξία».
Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, οι διαφημιστές και οι κινηματογραφικές αίθουσες θα λάβουν επίσης εντολή να επεξεργαστούν οποιοδήποτε περιεχόμενο που περιλαμβάνει σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου , ανεξάρτητα από την ηλικία για την οποία προορίζεται το κοινό, πριν από τη μετάδοση.
Η γειτονική Ρωσία έχει εισαγάγει παρόμοιες απαγορεύσεις σε αυτό που ισχυρίζεται ότι ισοδυναμεί με «προπαγάνδα» κατά των παραδοσιακών αξιών, πέρυσι θέτοντας ουσιαστικά εκτός νόμου «το διεθνές δημόσιο κίνημα LGBTQ+» και στοχεύοντας άτομα και οργανισμούς στην κοινότητα.
Η απόφαση της Γεωργίας έρχεται μέρες αφότου ψήφισε νόμο ρωσικής έμπνευσης που θα χαρακτηρίζει τις δυτικές ΜΚΟ ως «ξένους πράκτορες», ανοίγοντας το δρόμο για να απονομιμοποιηθούν και να στοχοποιηθούν με επίπονους οικονομικούς ελέγχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης