Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: 70.000 τόνους βομβών έχει ρίξει το Ισραήλ – Ξεπέρασε και τους Nαζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Γάζα: 70.000 τόνους βομβών έχει ρίξει το Ισραήλ – Ξεπέρασε και τους Nαζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Περισσότεροι από 36.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί

Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ έχει ρίξει περισσότερους από 70.000 τόνους βόμβες στη Γάζα από τον περασμένο Οκτώβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ της Δρέσδης, του Αμβούργου και του Λονδίνου μαζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Στα τέλη Απριλίου, το Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτίμησε ότι περίπου 70.000 τόνοι βομβών ρίφθηκαν στη Γάζα, καλύπτοντας την περίοδο των έξι μηνών μεταξύ Οκτωβρίου. 
«Υπολογίζεται ότι το Ισραήλ έχει ρίξει περισσότερους από 70.000 τόνους εκρηκτικών στη Γάζα εκτός από τις μπουλντόζες του, με αποτέλεσμα την καταστροφή όλων των κτιρίων σε απόσταση έως και ενός χιλιομέτρου στα ανατολικά και βόρεια της Λωρίδας για να δημιουργήσει μια λεγόμενη ουδέτερη ζώνη», σύμφωνα με την οργάνωση παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γενεύη.
Οι Γερμανοί βομβάρδισαν το Λονδίνο, ρίχνοντας περίπου 18.300 τόνους βομβών μεταξύ 1940 και 1941, σύμφωνα με διάφορους υπολογισμούς, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων από τους New York Times.
Οι Σύμμαχοι έριξαν 8.500 τόνους βόμβες στο Αμβούργο το καλοκαίρι του 1943, είπε ο Hendrik Althoff, ερευνητής στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου.
Οι Σύμμαχοι χρησιμοποίησαν επίσης 3.900 τόνους βομβών στη Δρέσδη τον Φεβρουάριο του 1945, σύμφωνα με ιστορικά αρχεία.
Περισσότεροι από 36.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τότε στη Γάζα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και σχεδόν 83.000 άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης