Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελευταία προειδοποίηση: Νόμιμος στόχος κάθε Γάλλος στρατιωτικός στην Ουκρανία

Τελευταία προειδοποίηση: Νόμιμος στόχος κάθε Γάλλος στρατιωτικός στην Ουκρανία
Πιστεύω ότι είναι ήδη στην Ουκρανία υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov
(upd) Οι Γάλλοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές που βρίσκονται στην Ουκρανία είναι «νόμιμος στόχος» για τη Ρωσία υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Αφρική.
«Όσον αφορά τους Γάλλους εκπαιδευτές, νομίζω ότι βρίσκονται ήδη στο ουκρανικό έδαφος» είπε ο Lavrov αναφερόμενος στους στρατιωτικούς που ετοιμάζεται να στείλει το Παρίσι για να εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς στρατιώτες.
«Ανεξάρτητα από το καθεστώς τους, είτε είναι στρατιωτικοί αξιωματούχοι είτε μισθοφόροι, αποτελούν νόμιμο στόχο για τις ένοπλες δυνάμεις μας» υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov είπε ότι «οι εκπαιδευτές που εκπαιδεύουν τα στρατεύματα του καθεστώτος του Κιέβου δεν έχουν κανένα είδος ασυλίας και δεν έχει σημασία αν είναι Γάλλοι ή όχι».
Ο ανώτατος διοικητής της Ουκρανίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε υπογράψει έγγραφα που επιτρέπουν σε Γάλλους στρατιωτικούς εκπαιδευτές να έχουν πρόσβαση σε ουκρανικά εκπαιδευτικά κέντρα σύντομα ενώ αύριο 6/6 ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στα σχέδια του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης