Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Biden δεν πιστεύει στη Διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Biden δεν πιστεύει στη Διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία
Αντί για τον Biden θα παραβρεθούν η αντιπρόεδρος Kamala Harris και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Jake Sullivan
Ο Biden δεν πιστεύει στην επιτυχία της Διάσκεψης στην Ελβετία για την ειρήνη στην Ουκρανία αναφέρει δημοσίευμα της Global Times επικαλούμενο τις απόψεις Κινέζων ειδικών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απουσία του Biden στην επικείμενη διάσκεψη δείχνει ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι «σίγουρη για το πραγματικό αποτέλεσμα της συνάντησης».
Όπως αναφέρεται, στη διάσκεψη αντί για τον Biden θα παραβρεθούν η αντιπρόεδρος Kamala Harris και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Jake Sullivan.
Σύμφωνα με τον Cui Hongjian, καθηγητή στην Ακαδημία Περιφερειακής και Παγκόσμιας Διακυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο Ξένων Σπουδών του Πεκίνου, η Harris συμμετέχει πλέον τακτικά σε διεθνείς εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση.
«Αυτή η φορά δεν αποτέλεσε εξαίρεση, κάτι που για άλλη μια φορά δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πραγματικά εμπιστοσύνη σε αυτή τη λεγόμενη ειρηνευτική σύνοδο, όπου η Ρωσία δεν συμμετέχει» υποστηρίζει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι Κινέζοι αναλυτές εκτιμούν ότι εάν αυτό το γεγονός μετατραπεί σε μονομερή καταδίκη της Ρωσίας από τη Δύση, τότε «η επιρροή της θα εξασθενίσει».
«Στην πραγματικότητα, δεν θα υπάρξει τίποτα νέο.
Τα αποτελέσματα της Διάσκεψης απειλούν να μην αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι η Ουκρανία ή η Δύση είναι έτοιμες να επιδιώξουν μια πραγματική κατάπαυση του πυρός και ειρήνη», τονίζει ο Cui Hongjian, ο οποίος εκτιμά ότι οι θέσεις άλλων κρατών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν σχετίζονται με τη Δύση, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της τάσης προς τον ειρηνικό διάλογο και «να επιδείξουν μια αυξανόμενη δύναμη που αγωνίζεται για την ειρήνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης