Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-18 εμφανίστηκε για πρώτη φορά με πύραυλο SM-6 - Τα 2 σενάρια

Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-18 εμφανίστηκε για πρώτη φορά με πύραυλο SM-6 - Τα 2 σενάρια
Οι ειδικοί αναφέρθηκαν σε δύο κύριες εκδοχές που εξηγούν την εμφάνιση του SM-6 στο μαχητικό
Ένα μαχητικό αεροσκάφος Boeing F/A-18E/F Super Hornet του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εντοπίστηκε πάνω από σημείο δοκιμών στην Καλιφόρνια με έναν πύραυλο Standard SM-6 κρεμασμένο κάτω από το φτερό του.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον στρατιωτικών παρατηρητών και ειδικών, αφού οι αναφορές για μια έκδοση του πυραύλου SM-6 που εκτοξεύτηκε από τον αέρα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια.
Οι ειδικοί αναφέρθηκαν σε δύο κύριες εκδοχές που εξηγούν την εμφάνιση του SM-6 στο μαχητικό.
Η πρώτη εκδοχή είναι ότι ο πύραυλος SM-6 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αεροβαλλιστικός πύραυλος αέρος-εδάφους. Αυτό συνεπάγεται τη δυνατότητα πραγματοποίησης χτυπημάτων ακριβείας κατά επίγειων στόχων από μεγάλες αποστάσεις, γεγονός που διευρύνει σημαντικά τις μαχητικές δυνατότητες των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η δεύτερη εκδοχή είναι ότι ο πύραυλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προσομοιωτής στόχου ενός αεροβαλλιστικού πυραύλου για εκπαίδευση και δοκιμή συστημάτων πυραυλικής άμυνας.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πρώτη εκδοχή είναι η πιο πιθανή, ειδικά με φόντο αρκετές επιτυχημένες αμερικανικές δοκιμές στη δημιουργία αεροβολιστικών όπλων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης