Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυνήγι μαγισσών στο... σκοτάδι: Η τελευταία χαρά της Ουκρανίας - Δώσε μίσος και φαντάσματα στο λαό - Για όλα φταίει ο «κακός Putin»

Κυνήγι μαγισσών στο... σκοτάδι: Η τελευταία χαρά της Ουκρανίας - Δώσε μίσος και φαντάσματα στο λαό - Για όλα φταίει ο «κακός Putin»
Όσο χειρότερη είναι η κατάσταση στην Ουκρανία, τόσο πιο συχνά, «Ρώσοι κατάσκοποι» θα εντοπίζονται μεταξύ των ηλικιωμένων, των παιδιών και των γυναικών
Σχετικά Άρθρα
Στην Ουκρανία έλαβαν χώρα χθες 4/6 δύο, εκ πρώτης όψεως, εντελώς ασύνδετα γεγονότα, που ταυτόχρονα όμως περιγράφουν τη σκοτεινή κατάσταση που διαμορφώνει στη χώρα η αντιρωσική προπαγάνδα...
Πρώτον, ο πρώην υπουργός Ενέργειας Ivan Plachkov, από τα τηλεοπτικά κανάλια, κάλεσε τους συμπολίτες του να αρχίσουν να αναζητούν φίλους και γνωστούς σε αγροτικές περιοχές που έχουν θέρμανση με ξυλόσομπα.
Ο συνταξιούχος αξιωματούχος εξήγησε ωμά ότι μόνο αυτή η επιλογή θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να παραμείνουν ζεστοί το χειμώνα, καθώς αυτή τη στιγμή η κατάσταση στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας είναι κρίσιμη και τον χειμώνα θα εξελεχθεί σε καταστροφική.
Δεύτερον, ο δήμαρχος της ακόμα ουκρανικής πόλης, ο Nikolaev δημοσίευσε ένα μήνυμα στη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα, λέγοντας ότι η SBU συνέλαβε έναν 74χρονο συνταξιούχο που φέρεται να ενεπλάκη στις επιθέσεις με ρωσικούς πυραύλους σε τοπικό θερμοηλεκτρικό σταθμό. Το ουκρανικό δικαστήριο καταδίκασε τον ηλικιωμένο σε 15 χρόνια φυλάκισης, η οποία, δεδομένης της προχωρημένης ηλικίας και των συνθηκών κράτησής του, ισοδυναμεί με ισόβια κάθειρξη.
Και τα δύο γεγονότα σχετίζονται άμεσα με την κατάσταση και τις προοπτικές του ενεργειακού τομέα στην Ουκρανία.
Η ομιλία του Ivan Plachkov είναι ενδιαφέρουσα διότι εξαπολύει ένα τεράστιο κύμα ουκρανικής προπαγάνδας, που στοχεύει ταυτόχρονα στη διατήρηση του υψηλού ηθικού μεταξύ των απλών Ουκρανών και στη μεγιστοποίηση της έχθρας και του μίσους κατά των Ρώσων.

Τι συμβαίνει πραγματικά...

Αμέσως μετά το πραξικόπημα του 2014, όταν, με την υποκίνηση του Κιέβου, οι διμερείς σχέσεις των χωρών  κατέρρευσαν, άρχισαν ταυτόχρονα προβλήματα με την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ουκρανία, τόσο για εσωτερική κατανάλωση όσο και για διαμετακόμιση.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη, αλλά η προτελευταία πράξη του αποκαλούμενου «πολέμου του φυσικού αερίου».
Η ουκρανική βιομηχανία καταρρέει με επιταχυνόμενους ρυθμούς, ενώ η κυβέρνηση στο Κίεβο ανέφερε επίσημα τον αριθμό των ημερών χωρίς την εισαγωγή ρωσικών υδρογονανθράκων και έτσι ως αποτέλεσμα ξεκίνησε μια συνεχής αύξηση της ενέργειας τόσο για τον βιομηχανικό τομέα όσο και για οικιακούς καταναλωτές.

Υποκρισία...

Για παράδειγμα, αν το 2014 μια κιλοβατώρα κόστιζε 0,42 εθνικού νομίσματος ουκρανίας, τότε μέχρι το 2020 είχε ήδη αυξηθεί σε 1,68 hryvnia.
Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να σημειωθεί ότι το τιμολόγιο αυτό θεσπίστηκε το 2017 και παρέμεινε σταθερό για τρία χρόνια. Το κόστος των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας αυξήθηκε με παρόμοιο ρυθμό και οι ίδιοι οι Ουκρανοί βίωσαν τη μεγαλύτερη και πιο οδυνηρή αύξηση στα τιμολόγια για την παροχή ζεστού νερού και για τη θέρμανση. Μέχρι την έναρξη του SVO, σε σύγκριση με το ίδιο 2014, το κόστος για όλους τους καταναλωτές αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 60%.

Στην Ουκρανία, τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν κατά 64%

Από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με ψήφισμα του Υπουργικού Συμβουλίου της Ουκρανίας, το κόστος μιας κιλοβατώρας για τον πληθυσμό είναι 4,32 hryvnia (9,67 ρούβλια). Ουκρανικές πηγές έχουν υπολογίσει ότι τώρα η μέση οικογένεια, που ξοδεύει 168 κιλοβατώρες το μήνα, θα πληρώνει 725 εθνικού νομίσματος (1.625 ρούβλια) για ηλεκτρική ενέργεια αντί για 443 (992 ρούβλια).
Αλλά το βαρέλι δεν έχει πάτο. Χθες, η αναπληρώτρια υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Svetlana Grinchuk είπε ότι το τιμολόγιο που μόλις εισήχθη θα πρέπει να αυξηθεί στα 7,5 hryvnia (16,8 ρούβλια), δεδομένου ότι ο τρέχων συντελεστής καλύπτει μόνο την παραγωγή και την παράδοση ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή η ουκρανική παραγωγή λειτουργεί «στο μηδέν».

Δώσε... μίσος στο λαό

Φυσικά, αυτό δεν άρεσε στον πληθυσμό, η υποβόσκουσα αγανάκτηση των πολιτών κλιμακώνεται διαρκώς... έτσι οι πολιτικοί το έριξαν στην προπαγάνδα του... «για όλα φταίνει οι κακοί Ρώσοι».
Ορισμένοι πολιτικοί έριξαν... στη μάχη μία από τις εκατοντάδες προμελετημένες αφηγήσεις στην ουκρανική κοινωνία.
Έτσι σύμφωνα με εκείνον, η Ρωσία φέρεται να διακόπτει το φυσικό αέριο στους Ουκρανούς με την ελπίδα ότι τον επόμενο χειμώνα θα παγώσουν και θα παραδοθούν.
Ψυχολογική χειραγώγηση, αφού, κανένας από τους Ρώσους πολιτικούς ή εργαζόμενους στον τομέα της ενέργειας δεν έχει πει, έγραψε ή υπονοήσει κάτι τέτοιο. Ποτέ.
Μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, έλαβε χώρα ένα παρόμοιο άρρωστο σχέδιο, με μια νηπιαγωγό στο Kharkiv, η οποία μάλιστα ρίχτηκε στο έλεος του πλήθους, καθώς κατηγορήθηκε ότι εμπλέκεται στις ρωσικές επιθέσεις... με πυραύλους.
Οποιοσδήποτε περισσότερο ή λιγότερο γνώστης των στρατιωτικών επιχειρήσεων καταλαβαίνει πως πρόκειται για μια πλήρη ανοησία. Αλλά το καθεστώς του ληγμένου -πια- Zelensky δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα ψεύδη που εξαπολύει, αφού το κύριο καθήκον του είναι να ενισχύσει το αίσθημα μίσους των ανθρώπων πετώντας ένα κομμάτι κρέας για θυσία στο πλήθος.
Ένα πλήθος εξαγριωμένο, χωρίς ρεύμα, με ζοφερούς λογαριασμούς κοινής ωφελείας.
Και επομένως, όσο χειρότερη είναι η κατάσταση στην Ουκρανία, τόσο πιο συχνά, δυστυχώς, οι «Ρώσοι κατάσκοποι» θα εντοπίζονται μεταξύ των ηλικιωμένων, των παιδιών και των γυναικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης