Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη από Wall Street Journal για την κατάσταση του Biden - Πίσω από κλειστές πόρτες ... δείχνει σημάδια κατάρρευσης, εκτίθεται

Αποκάλυψη από Wall Street Journal για την κατάσταση του Biden - Πίσω από κλειστές πόρτες ... δείχνει σημάδια κατάρρευσης, εκτίθεται
Ο Πρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε ανήσυχος σχετικά με τη μνήμη του προέδρου, από την οποία φαίνεται ότι διέφευγαν οι λεπτομέρειες της δικής του πολιτικής
Στοιχεία - βόμβα σχετικά με τη διανοητική κατάσταση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, αλλά και σχετικά με την ανησυχία που φουντώνει ολοένα περισσότερο μεταξύ των στενών του συνεργατών του, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα εκτενές ρεπορτάζ της Wall Street Journal.
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα:
«Όταν ο πρόεδρος Biden συναντήθηκε με τους ηγέτες του Κογκρέσου στη Δυτική Πτέρυγα τον Ιανουάριο για να διαπραγματευτεί μια συμφωνία χρηματοδότησης της Ουκρανίας, μιλούσε τόσο σιγά μερικές φορές που ορισμένοι συμμετέχοντες δυσκολεύονταν να τον ακούσουν, σύμφωνα με πέντε άτομα που είχαν ενημέρωση των όσων διημείφθησαν στην συνάντηση. Διάβαζε από σημειώσεις για να πει τα πιο προφανή πράγματα, έκανε παύσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα και μερικές φορές έκλεινε τα μάτια του για τόσο πολύ ώρα που κάποιοι στην αίθουσα αναρωτιούνταν αν είχε ... καταρρεύσει ολοκληρωτικά».

Εκτέθηκε ... ενώπιον του πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων

Μάλιστα, σε μια κατ’ ιδίαν συνομιλία τον Φεβρουάριο στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johnson, ο πρόεδρος Biden μπέρδεψε εντελώς μια πρόσφατη αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησής του που έβαζε σε κίνδυνο ορισμένα μεγάλα ενεργειακά project με μια απλή .... μελέτη, σύμφωνα με έξι άτομα που ενημερώθηκαν τότε για όσα μετέφερε ο Johnson ότι είχαν συμβεί.
Ο Ρεπουμπλικανός Johnson εμφανίστηκε ανήσυχος σχετικά με τη μνήμη του προέδρου, από την οποία φαίνεται ότι διέφευγαν οι λεπτομέρειες της δικής του πολιτικής».

Καταφανώς πτωτική η διανοητική απόδοση του Biden

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της WSJ καταγράφει και άλλα περιστατικά από μια σειρά επαφές και συναντήσεις του προέδρου των ΗΠΑ, για ζητήματα που άπτονται βασικών λειτουργιών της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και της πολιτικής, τόσο στο εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό.
Όλες συντείνουν στο ότι η πνευματική κατάσταση του Joe Biden και η ευρωστία του, ακολουθούν μια καταφανώς πτωτική πορεία.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Το ρεπορτάζ αυτό βασίζεται σε συνεντεύξεις με περισσότερα από 45 άτομα επί αρκετούς μήνες. Οι συνεντεύξεις αφορούσαν σε Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς που είτε συμμετείχαν στις συναντήσεις με τον Biden είτε ενημερώθηκαν για αυτές άμεσα, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων της κυβέρνησης και άλλων Δημοκρατικών που δεν βρήκαν κανένα σφάλμα στα όσα έκανε ο πρόεδρος στις συναντήσεις.
Αναμενόμενα, οι περισσότεροι από αυτούς που επιβεβαίωσαν ότι ο Joe Biden είχε κακή απόδοση ήταν Ρεπουμπλικάνοι, ωστόσο ορισμένοι Δημοκρατικοί είπαν ότι έδειξε την ηλικία του σε αρκετές από τις συζητήσεις.
Ο Λευκός Οίκος παρακολουθούσε στενά ορισμένες από τις συνεντεύξεις της Wall Street Journal με Δημοκρατικούς βουλευτές, καθώς τα γραφεία αρκετών Δημοκρατικών μοιράστηκαν με τον Λευκό Οίκο είτε την ηχογράφηση μιας συνέντευξης είτε λεπτομέρειες σχετικά με το τι ρωτήθηκε.
Ορισμένοι από τους εν λόγω βουλευτές μίλησαν για δεύτερη φορά στην Journal και ... όλως τυχαίως υπογράμμισαν εκ νέου τα δυνατά σημεία του προέδρου των ΗΠΑ».

Στην ίδια μοίρα και ο ... Donald Trump;

Πάντως, το σχετικό δημοσίευμα της WSJ διερωτάται κατά πόσο αντίστοιχες ανησυχίες προκύπτουν και για τον ανθυποψήφιο του Biden, Donald Trump, ο οποίος και αυτός έχει κάποια δημόσια λεκτικά και όχι μόνο ολισθήματα που έχουν προκαλέσει ανησυχία και έχουν φέρει σε αμηχανία τους ψηφοφόρους.
Βέβαια στην περίπτωση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου τα ... ατοπήματα δεν συγκρίνονται ούτε σε ένταση, ούτε σε συχνότητα με τα αντίστοιχα σημάδια παρακμής που έχει δείξει ο Biden.
Εν γένει, στην αμερικανική πολιτική και ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη συγκυρία, το θέμα της πνευματικής και νοητικής ευρωστίας των υποψηφίων θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τους ψηφοφόρους, αλλά και για τον… πλανήτη.
Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει πως τον τελευταίο χρόνο, παρότι οι ΗΠΑ έχουν μπει σε προεκλογικό πυρετό οι δημόσιες εμφανίσεις, αλλά και οι συναντήσεις του Biden με υπουργούς και άλλους έχουν περιοριστεί δραματικά στις ... απολύτως απαραίτητες.

biden_2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης