Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Απαγορεύτηκε και «με τη βούλα» το Al Jazeera για λόγους εθνικής ασφάλειας

Ισραήλ: Απαγορεύτηκε και «με τη βούλα» το Al Jazeera για λόγους εθνικής ασφάλειας
Δικαστήριο ενέκρινε την προσωρινή απαγόρευση του δημοφιλούς καναλιού
Σχετικά Άρθρα
Ισραηλινό δικαστήριο επικύρωσε σήμερα 5/6 την απαγόρευση για 35 ημέρες της λειτουργίας του Al Jazeera στη χώρα, η οποία επιβλήθηκε από την κυβέρνηση του Benjamin Netanyahu για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ, μέχρι τις 8 Ιουνίου 2024. Βέβαια, αξιωματούχοι της κυβέρνησης ζητούν ήδη παράταση της απαγόρευσης.
Υπενθυμίζεται πως στις 5 Μαΐου 2024, οι ισραηλινές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ που χρησιμοποιείται ως γραφείο από το Al Jazeera και είπαν ότι κλείνουν την επιχείρηση όσο διαρκεί ο πόλεμος στη Γάζα, κατηγορώντας το τηλεοπτικό δίκτυο ότι προτρέπει σε εχθροπραξίες εναντίον του Ισραήλ.
Το κανάλι χαρακτήρισε τις κατηγορίες ένα «επικίνδυνο και γελοίο ψέμα» που βάζει τους δημοσιογράφους του, σε κίνδυνο.
Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Τελ Αβίβ είπε πως έλαβε στοιχεία, τα οποία δεν προσδιόρισε, για μακρά και στενή σχέση ανάμεσα στην Hamas και το Al Jazeera, που έχει έδρα το Κατάρ, κατηγορώντας το τηλεοπτικό δίκτυο ότι προωθεί τους σκοπούς της παλαιστινιακής οργάνωσης.
«Η ελευθερία της έκφρασης έχει ιδιαίτερη σημασία στη διάρκεια περιόδων πολέμου. Ωστόσο, όταν υπάρχει σημαντική βλάβη στην κρατική ασφάλεια, η τελευταία σκέψη έρχεται πρώτη», ανέφερε σε ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης