Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: Η φρίκη συνεχίζεται - Μαζικοί τάφοι και σακούλες με πτώματα στο νοσοκομείο Al-Shifa

Γάζα: Η φρίκη συνεχίζεται - Μαζικοί τάφοι και σακούλες με πτώματα στο νοσοκομείο Al-Shifa
Η γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα, συνεχίζεται
Σχετικά Άρθρα
Εικόνες απόλυτης φρίκης έχουν αντικρίσει όσοι βρέθηκαν στο νοσοκομείο Al-Shifa της Γάζας μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.
Πτώματα σε αποσύνθεση, στοιβαγμένα στις αυλές του νοσοκομείου Al-Shifa, όπως προκύπτει και από το δημοσίευμα του BBC. Τις τελευταίες εβδομάδες τέσσερις ομαδικοί τάφοι έχουν αποκαλυφθεί στο σημείο, με τις παλαιστινιακές ομάδες έρευνα να λένε ότι έχουν βρεθεί αρκετές εκατοντάδες πτώματα. «Βρήκαμε πτώματα γυναικών, παιδιών και ατόμων χωρίς κεφάλια καθώς και κομμένα μέρη του σώματος», δήλωσε υπάλληλος Πολιτικής Άμυνας της Παλαιστίνης.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για την ανακάλυψη ομαδικών τάφων στο Al-Shifa και το Nasser στη νότια Γάζα, ενώ μαζί με τις ΗΠΑ και την ΕΕ έχουν ζητήσει μία ανεξάρτητη έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου.
Στη διάρκεια των οκτώ μηνών του πολέμου, τα νοσοκομεία έχουν δεχθεί επανειλημμένα επιθέσεις, με το Ισραήλ να ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιούνται ως βάσεις από τη Hamas -κάτι που η οργάνωση αρνείται. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) υποστηρίζουν ότι κατά τις επιδρομές στα νοσοκομεία της Γάζας οι στρατιώτες εκταφίασαν πτώματα, τα οποία είχαν θάψει Παλαιστίνιοι ως μέρος της έρευνας για τα λείψανα περίπου 250 ομήρων που συνελήφθησαν κατά τις φονικές επιθέσεις της Hamas στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Το βρετανικό δίκτυο BBC στις 15 Απριλίου συνάντησε δύο άνδρες, οι μητέρες των οποίων εθεάθησαν για τελευταία φορά στο νοσοκομείο. Τα σώματά τους είχαν ανασυρθεί μόλις από έναν ομαδικό τάφο. «Ήρθα τρέχοντας εδώ όταν μου είπαν για τον τάφο» είπε ο Mohammed al-Khatib, ο οποίος έψαχνε αρκετές μέρες τη μητέρα του, Khawla. «Με τη χάρη του παντοδύναμου, βρέθηκε το πτώμα της» πρόσθεσε.
Ο Walid Fteim είπε ότι η ηλικιωμένη μητέρα του Lina Abu Leila νοσηλευόταν για υποσιτισμό και σοβαρή αφυδάτωση όταν πέθανε, ενώ η σορός της βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης και κατάφερε να την αναγνωρίσει μόνο από τα τραύματα που είχε από παλαιότερο ισραηλινό βομβαρδισμό. «Οι γιατροί της είχαν ακρωτηριάσει ένα δάχτυλο σε κάθε πόδι» εξήγησε στο βρετανικό δίκτυο.
Το BBC αναφέρει ότι αν και το νοσοκομείο έχει καταστραφεί, έχουν γίνει προσπάθειες πρόσφατα για να επαναλειτουργήσει για περιορισμένες ιατρικές υπηρεσίες, οι οποίες απέδωσαν καρπούς, καθώς το Ισραήλ στόχευε άλλες εγκαταστάσεις, οι οποίες επίσης θεωρούσε ότι χρησιμοποιούνταν ως ορμητήρια της Χαμάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης