Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Η Ελλάδα στο στόχαστρο των ρωσικών fake news - «Συναγερμός» στην ΕΕ ενόψει ευρωεκλογών

Guardian: Η Ελλάδα στο στόχαστρο των ρωσικών fake news - «Συναγερμός» στην ΕΕ ενόψει ευρωεκλογών
Οι Δυτικοί, «μαέστροι» στην παγκόσμια προπαγάνδα, φοβούνται ρωσική παραπληροφόρηση
Σχετικά Άρθρα
Οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα «τσουνάμι» παραπληροφόρησης («fake news») από τη Ρωσία, ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Guardian», στο στόχαστρο των ρωσικών fake news βρίσκεται και η Ελλάδα.
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως το πρωί της Τετάρτης 5/6 κυκλοφόρησαν διάφορα fake news, τα οποία εντοπίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Παραπληροφόρησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, έναν κόμβο της ΕΕ που ελέγχουν τις ειδήσεις (fact checkers) και η Ελλάδα είναι στους πιθανούς στόχους των fake news. Ενδεικτικά, κυκλοφόρησαν ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα αποτελεί πυρηνικό στόχο για το Κρεμλίνο. Επίσης, υπάρχουν ψευδείς ισχυρισμοί ότι η Ρωσία προετοιμάζει άμεση επίθεση στην ΕΕ, ισχυρισμοί ότι η Κίνα θα κηρύξει πόλεμο στο ΝΑΤΟ αν τα κράτη - μέλη επιτεθούν άμεσα στη Ρωσία.
Επιπλέον, στην Πορτογαλία κυκλοφορεί ένα ψεύτικο βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει πυρηνικά όπλα που κινητοποιεί το Κρεμλίνο.
Τέλος, στην Ισπανία, κυκλοφορούν στο Χ ψευδείς ισχυρισμοί για αύξηση της ανεργίας των νέων, οι οποίοι καταρρίφθηκαν από την InfoVeritas, ένα από τα πολλά κέντρα ελέγχου των γεγονότων της ΕΕ που απασχολούνται αυτή την εβδομάδα.
Οι ελεγκτές γεγονότων του ραδιοτηλεοπτικού φορέα EFE έχουν επίσης διαψεύσει ως εντελώς ψευδείς τους ισχυρισμούς ότι η επικεφαλής της λίστας του Λαϊκού Κόμματος (PP) της Ισπανίας Dolors Montserrat, αποκάλεσε τους συνταξιούχους που κερδίζουν 18.000 ευρώ τον χρόνο «άπληστους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης