Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΝΥΤ εκθέτουν τις ΗΠΑ: Η Ουκρανία χτύπησε με HIMARS βαθιά μέσα στη Ρωσία και όχι για άμυνα κοντά στο Kharkiv

Οι ΝΥΤ εκθέτουν τις ΗΠΑ: Η Ουκρανία χτύπησε με HIMARS βαθιά μέσα στη Ρωσία και όχι για άμυνα κοντά στο Kharkiv
Οι New York Times, επικαλούμενοι Ουκρανούς αξιωματούχους, ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν βαθιά τη Ρωσία στην περιοχή του Belgorod χρησιμοποιώντας συστήματα HIMARS μόλις λίγες ημέρες αφότου έλαβαν την «άδεια» των ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα
Οι ουκρανικές δυνάμεις έλαβαν την «άδεια» των ΗΠΑ να χτυπήσουν τη Ρωσία με το Πεντάγωνο να εξηγεί ότι αυτή η οδηγία μόλις τέθηκε σε ισχύ.
Η Ουάσιγκτον άναψε πράσινο φως στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα εναντίον στόχων στη Ρωσία δίπλα στην περιοχή του Kharkiv, αλλά διατήρησε την απαγόρευση βαθύτερων διασυνοριακών επιδρομών με τακτικούς πυραύλους ATACMS και άλλα όπλα μεγάλης εμβέλειας.
Ωστόσο, οι New York Times, επικαλούμενοι Ουκρανούς αξιωματούχους, ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν βαθιά τη Ρωσία στην περιοχή του Belgorod χρησιμοποιώντας συστήματα HIMARS μόλις λίγες ημέρες αφότου έλαβαν την «άδεια» των ΗΠΑ.
Απαντώντας στο Sputnik σχετικά με αυτήν την αναφορά, ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε: «Αυτή η οδηγία μόλις τέθηκε σε ισχύ», χωρίς να επιβεβαιώσει εάν οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν όντως αμερικανικά όπλα για χτυπήματα στη Ρωσία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι ήδη γίνονται προσπάθειες να χτυπήσει τη Ρωσία με αμερικανικά όπλα.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κάλεσε το ΝΑΤΟ να συνειδητοποιήσει με το «τι παίζει», όταν επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης