Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε διπλωματική αμηχανία το Πεντάγωνο των ΗΠΑ - Δεν επιβεβαιώνει τη χρήση αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία

Σε διπλωματική αμηχανία το Πεντάγωνο των ΗΠΑ - Δεν επιβεβαιώνει τη χρήση αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία
Το ΥΠΑΜ των ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνει το κατά πόσο οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ήδη αμερικανικά όπλα για χτυπήματα στη Ρωσία
Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν λάβει την «άδεια» του Λευκού Οίκου για πλήγματα στη Ρωσία με όπλα των ΗΠΑ, ωστόσο το Πεντάγωνο σπεύδει να διευκρινίσει ότι «αυτή η οδηγία μόλις τέθηκε σε ισχύ», επομένως αυτό δεν θα μπορούσε να ισχύει για τα έως τώρα ουκρανικά πλήγματα.
Ειδικότερα, η Ουάσιγκτον άναψε το πράσινο φως στο Κίεβο για τη χρήση αμερικανικών πυρομαχικών εναντίον στόχων σε ρωσικά εδάφη με εστίαση στην περιοχή του Kharkiv την περασμένη εβδομάδα, αλλά διατήρησε την απαγόρευση χρήσης τακτικών πυραύλων ATACMS και άλλων όπλων μεγάλης εμβέλειας στην ... ενδότερη ρωσική επικράτεια.
Ωστόσο, οι New York Times, επικαλούμενοι Ουκρανούς αξιωματούχους, ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν βαθιά τη Ρωσία στην περιοχή του Belgorod χρησιμοποιώντας συστήματα HIMARS μόλις λίγες ημέρες αφότου έλαβαν την «άδεια» των ΗΠΑ.
Απαντώντας στο Sputnik σχετικά με αυτό το ρεπορτάζ, ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας διευκρίνισε: «Αυτή η οδηγία μόλις τέθηκε σε ισχύ», αποφεύγοντας έτσι να επιβεβαιώσει, κατά πόσο οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη αξιοποιήσει τα αμερικανικά όπλα για χτυπήματα εναντίον της Ρωσίας.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov έχει κάνει γνωστό ότι ήδη γίνονται προσπάθειες, από το καθεστώς του Κιέβου, να χτυπηθεί η Ρωσία με αμερικανικά όπλα.
Πάντως, ο αρχηγός της Ρωσίας Vladimir Putin έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει τις χώρες του ΝΑΤΟ ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν «με τι παίζουν» όταν επιτρέπουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης