Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η υποκρισία των πολυεθνικών - Η BMW δεν αλλάζει το σήμα της σε χρώματα ΛΟΑΤΚΙ στη Μέση Ανατολή, λόγω της «πολιτισμικής παράδοσης»

Η υποκρισία των πολυεθνικών - Η BMW δεν αλλάζει το σήμα της σε χρώματα ΛΟΑΤΚΙ στη Μέση Ανατολή, λόγω της «πολιτισμικής παράδοσης»

Αντιδράσεις στο Χ για την απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας

Σχετικά Άρθρα

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW παραδέχτηκε ότι αλλάζει το λογότυπό της για τον μήνα Pride μόνο σε ορισμένες περιοχές και όχι σε άλλες, λαμβάνοντας υπόψη "πολιτισμικές πτυχές".
Έχει γίνει σύνηθες οι μεγάλες εταιρείες να πηδούν στο «Pride» κάθε Ιούνιο αλλάζοντας τα λογότυπά τους σε χρώματα LGBTQ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ωστόσο, έχει επανειλημμένα τονιστεί ότι τα λογότυπα συνήθως παραμένουν αμετάβλητα σε χώρες που είναι εχθρικές προς την ομοφυλοφιλία και τη ριζοσπαστική ιδεολογία του φύλου.
Ένας χρήστης στο X προκάλεσε τη BMW να εξηγήσει ότι δεν αλλοίωσε το λογότυπό της σε δημοσιεύσεις στη Μέση Ανατολή.
Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι "λαμβάνει θέση" ως αναγνώριση του LGBTQ+ Pride Month, αλλά παραδέχτηκε ότι σε ορισμένους τομείς μάρκετινγκ είναι στη διακριτική ευχέρεια των διανομέων εκεί.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι "λαμβάνει επίσης υπόψη νομικούς κανονισμούς που ισχύουν για την αγορά και πολιτισμικές πτυχές της χώρας".
Ίσως κάποιες από αυτές τις πολιτιστικές πτυχές να είναι οι ντόπιοι που διώχνουν τους γκέι από τις στέγες;
Άλλες εταιρείες δεν έχουν καταλήξει ακόμη φέτος για το ουράνιο τόξο στα λογότυπά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης