Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος ακτιβισμός για τη Γάζα στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση - «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αναγνωριστεί η Παλαιστίνη»

Νέος ακτιβισμός για τη Γάζα στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση - «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αναγνωριστεί η Παλαιστίνη»
Η «Ανυπότακτη Γαλλία» δεν θα σταματήσει «μέχρι η Γαλλία να διατάξει εμπάργκο όπλων κατά της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Netanyahu», διαμηνύει η πρόεδρος της
Σχετικά Άρθρα
Το γαλλικό κοινοβούλιο βρίσκεται για άλλη μια φορά σε αναταραχή καθώς η βουλεύτρια της Ανυπότακτης Γαλλίας Rachel Keke ύψωσε στην ολομέλεια μια παλαιστινιακή σημαία, μια μόλις εβδομάδα μετά τον προσωρινό αποκλεισμό συναδέλφου της για παρόμοιο λόγο.
Η Rachel Keke, μέλος της ΚΟ του αριστερού κόμματος La France Insoumise (LFI, ή Ανυπότακτη Γαλλία), ήταν επίσης ντυμένη με τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του νομοθετικού σώματος.
Η Mathilde de Panot, πρόεδρος του LFI, διεμήνυσε, κυματίζοντας την παλαιστινιακή σημαία, ότι «είναι ένας τρόπος να φέρεις τη δύναμη του συμβόλου στην Εθνοσυνέλευση. Και το σύμβολο είναι να πούμε ότι δεν θα σταματήσουμε έως ότου η Γαλλία – ως ένδειξη ειρήνης – αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης».
Πρόσθεσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν θα σταματήσει «μέχρι η Γαλλία να διατάξει εμπάργκο όπλων κατά της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Netanyahu».
Την περασμένη εβδομάδα, ο συνάδελφος της στο LFI Sebastien Delogu υπέστη κοινοβουλευτικές κυρώσεις, επειδή ύψωσε μια παλαιστινιακή σημαία εντός της ολομέλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης