Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό δικαστική κατοχή η Χρυσή Μπάλα του Maradona – Προσέφυγαν οι κληρονόμοι του και σταμάτησαν την πώληση

Υπό δικαστική κατοχή η Χρυσή Μπάλα του Maradona – Προσέφυγαν οι κληρονόμοι του και σταμάτησαν την πώληση
Ανατροπή στη δημοπρασία 
Σχετικά Άρθρα

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, ένα γαλλικό δικαστήριο παρενέβη για να σταματήσει τη δημοπρασία της Χρυσής Μπάλας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Diego Maradona, που του απονεμήθηκε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.
Η απόφαση έρχεται εν μέσω έντονης διαμάχης για την ιδιοκτησία, όπως αναφέρει το AP.
Οι κληρονόμοι του Maradona προσέφυγαν επιτυχώς στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να εκδοθεί απόφαση που θέτει το τρόπαιο υπό δικαστική κατοχή.
Το εφετείο στις Βερσαλλίες ανέτρεψε μια προηγούμενη απόφαση που έδινε φως στη δημοπρασία του τροπαίου παρά τις αντιρρήσεις των κληρονόμων του Diego.
Επικαλούμενο μια πραγματική διαμάχη για την ιδιοκτησία, το δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση του τροπαίου μέχρι να ληφθεί τελική απόφαση για την ουσία της υπόθεσης.
Αυτή η κίνηση στοχεύει να αποτρέψει κάθε περαιτέρω κίνδυνο εξαφάνισης του τροπαίου, ειδικά μετά την πρόσφατη επανεμφάνισή του μετά από δεκαετίες αγνοίας.
Ο Gilles Moreu, εκπροσωπώντας τους κληρονόμους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση, σημειώνοντας ότι ευθυγραμμίζεται με τα αιτήματά τους και παρέχει καθησυχασμό στους πελάτες του. Ανήγγειλε σχέδια για τη συνέχιση νομικών μέτρων για τον προσδιορισμό της νόμιμης ιδιοκτησίας του τροπαίου.
Η δικαστική μάχη εντάθηκε όταν οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα μετά από καταγγελίες για μεταπώληση φερόμενων κλοπιμαίων.
Οι κληρονόμοι του Maradona ισχυρίζονται ότι το τρόπαιο κλάπηκε, αμφισβητώντας το δικαίωμα του σημερινού ιδιοκτήτη να το πουλήσει.
Ο οίκος δημοπρασιών, Aguttes, υποστηρίζει ότι το τρόπαιο επανεμφανίστηκε ανάμεσα σε αντικείμενα που αποκτήθηκαν από μια δημοπρασία ιδιωτικής συλλογής στο Παρίσι το 2016 και αρνείται οποιαδήποτε γνώση της υποτιθέμενης κλοπής του.
Ο Maradona, ο οποίος έλαβε το βραβείο το 1986 κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο Παρίσι, πέθανε τραγικά το 2020 σε ηλικία 60 ετών.
Η εξαφάνιση του τροπαίου με τα χρόνια έχει πυροδοτήσει διάφορες θεωρίες, συμπεριλαμβανομένης μιας που υποδηλώνει ότι είχε κλαπεί από τράπεζα της Νάπολης όπου φέρεται να κρατούσε ο Diego σε χρηματοκιβώτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης