Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Haaretz: Το Ισραήλ εξαπέλυσε βρόμικο πόλεμο με fake news κατά βουλευτών των ΗΠΑ που στηρίζουν την Παλαιστίνη

Αποκάλυψη Haaretz: Το Ισραήλ εξαπέλυσε βρόμικο πόλεμο με fake news κατά βουλευτών των ΗΠΑ που στηρίζουν την Παλαιστίνη
Η σκοτεινή επιχείρηση, που ενορχηστρώθηκε από το Υπουργείο Υποθέσεων Διασποράς του Ισραήλ διευθύνεται από μια εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας και marketing
Η κυβέρνηση του Ισραήλ στοχοποιεί βουλευτές των ΗΠΑ, κυρίως της προοδευτικής πτέρυγας του Κογκρέσου, με κακόβουλο περιεχόμενο, προκειμένου να επηρεάσει την κοινή γνώμη για τον πόλεμο στη Γάζα, αποκαλύπτει η εφημερίδα Haaretz, επικαλούμενη έρευνα του οργανισμού Fake Reporter.
Η εφημερίδα τονίζει ότι η σκοτεινή επιχείρηση, που ενορχηστρώθηκε από το Υπουργείο Υποθέσεων Διασποράς του Ισραήλ και διευθύνεται από μια εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας και marketing, επιστράτευσε ψεύτικους λογαριασμούς και ιστότοπους που διέδιδαν φιλοϊσραηλινό και ισλαμοφοβικό περιεχόμενο, καθώς και παραπληροφόρηση περί δήθεν αντισημιτισμού στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ.
Η Haaretz ανέφερε για πρώτη φορά την ύπαρξη της επιχείρησης τον Μάρτιο, αλλά το Fake Reporter δημοσίευσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Fake Reporter, Achiya Schatz, εξέφρασε, μάλιστα, στη Haaretz την εκτίμηση, ότι «η διεξαγωγή της εκστρατείας ξένης επιρροής εναντίον Αμερικανών νομοθετών είναι ερασιτεχνική, ανεύθυνη και αντιδημοκρατική».

Haaretz.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης