Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας κατηγόρησε τους Financial Times ότι… εργάζεται για τη Ρωσία

Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας κατηγόρησε τους Financial Times ότι… εργάζεται για τη Ρωσία
H Ουκρανία θα πρέπει να προετοιμαστεί «για τη ζωή στο κρύο και το σκοτάδι» αναφέρουν οι FT
Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας κατηγόρησε τη βρετανική εφημερίδα Financial Times ότι εργάζεται για τη Ρωσία, αναφέρει το ουκρανικό δημοσίευμα Strana επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου.
Νωρίτερα, η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη Ουκρανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να προετοιμαστεί «για τη ζωή στο κρύο και το σκοτάδι» μέχρι τον χειμώνα, οι κάτοικοι της χώρας θα είναι χωρίς ρεύμα για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.
«Το άρθρο των Financial Times με τίτλο «Η Ρωσία κατέστρεψε περισσότερο από το ήμισυ του ενεργειακού τομέα της Ουκρανίας» έχει ενδείξεις πληροφορικής και ψυχολογικής επιχείρησης, είναι τακτική χειριστικού χαρακτήρα και προωθεί τις αφηγήσεις του εχθρού», ανέφερε το ουκρανικό Υπουργείο Ενέργειας.
«Το κοινό θα πρέπει να κατανοήσει ότι οι αναφορές σε ανώνυμες πηγές χωρίς συγκεκριμένη επιβεβαίωση δεν είναι αξιόπιστες πληροφορίες και τα συμπεράσματα μπορεί να είναι χειραγωγήσιμα.
Για παράδειγμα, ένας ανώνυμος εκπρόσωπος της ουκρανικής κυβέρνησης στο άρθρο δηλώνει ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε για τη ζωή στο κρύο και το σκοτάδι.
Αυτή η δήλωση έχει σκοπό να σκορπίσει φόβο και πανικό στον πληθυσμό», αναφέρει το Υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας.
Κατά τους Ουκρανούς το άρθρο των Financial Times «αναμιγνύει αληθινά και ψευδή δεδομένα και περιέχει εκκλήσεις στα συναισθήματα του αναγνώστη» για να δώσει στο υλικό την εμφάνιση της αυθεντικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης